Εξαρθρώθηκαν εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Αττική

Εξαρθρώθηκαν εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Αττική

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο εγκληματικές οργανώσεις, που έκαναν εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Αλβανία και στη συνέχεια τις διακινούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Περιστέρι, Ίλιον), εννέα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, εκ των οποίων πέντε υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23, 23, 24, 24, και 30 ετών και τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 20, 23, 33 και 34 ετών. Συνεργοί των συλληφθέντων και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι δύο Έλληνες, ηλικίας 30 και 52 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από διερεύνηση πληροφοριών αναφορικά με την εγκληματική δράση δύο πολυμελών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική, μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων και δημιουργίας «προφίλ» των δραστών, αποκάλυψε την εγκληματική δράση των δύο οργανώσεων και ταυτοποίησε τα μέλη της.

Κατά τη διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης, αποκαλύφθηκε η ιεραρχική δομή της πρώτης οργάνωσης και ο ηγετικός ρόλος 23χρονου υπηκόου Αλβανίας. Ο 23χρονος, σε άμεση συνεργασία με τον 30χρονο αναζητούμενο, οργάνωνε και συντόνιζε την ανεύρεση-εισαγωγή ποσοτήτων ναρκωτικών από την Αλβανία και την περαιτέρω προμήθεια των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, τα οποία ήταν υπεύθυνα για την αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών, σε διάφορα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Αρχηγός της δεύτερης οργάνωση ήταν ένας 33χρονος Έλληνας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ανεύρεση ποσοτήτων ναρκωτικών, κυρίως από τον 30χρονο υπήκοο Αλβανίας και την περαιτέρω προμήθεια των υπολοίπων μελών της οργάνωσης. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης διερευνώνται ακόμη 277 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, από τα μέλη των προαναφερόμενων.

Σε έρευνες που έγιναν σε οικίες, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 21 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 461 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 152 γραμμάρια κοκαΐνης, 0,8 γραμμάρια MDMA, δέκα δενδρύλλια κάνναβης σε εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας, το χρηματικό ποσό των 27.415 ευρώ, δύο ΙΧ αυτοκίνητα, μία μοτοσυκλέτα, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και οκτώ φυσίγγια, τρία σπρέι παραλυτικού αερίου, 18 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πέντε ζυγαριές ακριβείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή