ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόπειρα μεταφοράς 30.000 ευρώ από λογαριασμό τρίτου

kinito-thumb-large

Να μεταφέρει 30.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό ιδιώτη στο εξωτερικό σε δικό του λογαριασμό ελληνικής τράπεζας αποπειράθηκε 64χρονος, ο οποίος κατάφερε να εισβάλει στον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του πραγματικού κατόχου του λογαριασμού.

Οπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του ιδιώτη ο οποίος αντιλήφθηκε την ύπαρξη αλληλογραφίας με τραπεζικό ίδρυμα του εξωτερικού, στην οποία ουδέποτε είχε προβεί ο ίδιος. Υστερα από επικοινωνία με υπαλλήλους της τράπεζας, διαπίστωσε ότι άγνωστος δράστης είχε εισβάλει στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του και είχε αποστείλει πλαστή εντολή στην τράπεζα, προκείμενου να πετύχει τη μεταφορά 29.700 ευρώ σε λογαριασμό ελληνικής τράπεζας.

Από την αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ύστερα από αλληλογραφία που πραγματοποιήθηκε με το αρμόδιο τραπεζικό ίδρυμα και τον εμπλεκόμενο πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, προέκυψε η εμπλοκή 64χρονου. Προχθές πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 64χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και ταυτοποιήθηκε η αποστολή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την τράπεζα του εξωτερικού. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά ευρήματα και αποθηκευτικά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.