Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό των Τεμπών προχωρούν οι αγρότες

Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό των Τεμπών προχωρούν οι αγρότες

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επ' αόριστον αποκλεισμό των Τεμπών προχωρούν και πάλι σήμερα από τις 12 το μεσημέρι οι αγρότες του εκεί μπλόκου, οι οποίοι το διήμερο των αγροτικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην Αθήνα είχαν αφήσει την Κοιλάδα ανοιχτή για περισσότερες ώρες προκειμένου να διευκολύνουν τη μετακίνηση των συναδέλφων τους.

Οι αγρότες των Τεμπών τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν συγκεκριμένη πρόσκληση από την κυβέρνηση για διάλογο, στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει μαζί με τους αγρότες του μπλόκου Μικροθηβών με τις οποίες έχουν συνταχθεί και αγρότες πολλών ακόμη μπλόκων.

Επέστρεψαν στη βάση τους οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας

Στην βάση τους επέστρεψαν τα 18 τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας που «ταξίδεψαν» μία απόσταση 700 και πλέον χιλιομέτρων προκειμένου να πάνε και να επιστρέψουν από την Αθήνα, προκειμένου με τη συμβολική παρουσία τους να υπογραμμίσουν την αμετακίνητη βούληση των αγροτών να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν. Αυτήν ακριβώς τη βούληση, επισήμανε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

Πιστεύουμε, ανέφερε ο κ. Μαρούδας, αποτιμώντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις των Αθηνών, ότι ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για όλο το αγροτικό κίνημα της χώρας και συνέχισε: «Ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές με την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα που μαζί με τη μαζική παρουσία των αγροτών υπογράμμισαν την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα, όπως και το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας.

Έχουμε την πεποίθηση ότι στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες και θα συνεχίσουμε από τα μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς την κλιμάκωση του αγώνα μας, μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα που έχουμε θέσει για την επιβίωσή μας».

Αύριο το απόγευμα οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν τις παραπέρα μορφές κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή