ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι λιμενεργάτες

limenerg1-thumb-large

Προβλήματα στις φορτοεκφορτώσεις εμπορικών πλοίων σε πολλά λιμάνια της χώρας, αναμένεται να προκαλέσει από αύριο, Τρίτη, η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των υπαλλήλων των λιμανιών και των λιμενεργατών, που αντιδρούν στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). 

Προβλήματα δεν αποκλείεται να υπάρξουν και στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων με φορτηγά, καθώς οι εργαζόμενοι των λιμανιών έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό στις πύλες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) θυγατρική εταιρεία της cosco, αλλά και του ΟΛΠ, από τις 7 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια συμμετέχει η Ομοσπονδία Φορτοεκφορτών Ελλάδας (ΟΦΕ) αλλά και το εργατικό κέντρο Πειραιά.

«Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις και τα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα που συντελούνται στην διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ και σηματοδοτούν την ίδια διαδικασία και για τον ΟΛΘ» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατων του ΟΛΠ.

Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητούν λιμάνια δημόσιου χαρακτήρα,ισχυρές, θεσμοθετημένες εργασιακές σχέσεις με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Γενικούς Κανονισμούς Προσωπικού και Κανονισμό Εργασίας σε όλα τα Λιμάνια της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια την Τετάρτη 17/2 στις 11:30 θα πραγματοποιήσουν Παλλιμενική συγκέντρωση στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στην Βουλή, όπου θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.