Μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη

Μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έξι τουρκικά αεροσκάφη και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 εισήλθαν διαδοχικά σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως και παραβίασαν 22 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο, σε διάφορα σημεία του Αιγαίου. Καταγράφηκαν 2 παραβάσεις των κανόνων εναερίας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τις 19 από τις 22 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου έκανε το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235, περνώντας ανάμεσα από νησιά του ανατολικού και κεντρικού Αιγαίου.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας, εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως στις 14:09 μ.μ. μεταξύ Λήμνου και Λέσβου, και εξήλθε στις 16:21 μ.μ. ανατολικά της Ρόδου.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή (αερομαχία).

Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή