Το «τελευταίο αντίο» στους τρεις αξιωματικούς Π.Ν.

Το «τελευταίο αντίο» στους τρεις αξιωματικούς Π.Ν.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χθες κηδεύτηκε από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ιλιον, ο ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου, ο τρίτος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που επέβαινε στο ελικόπτερο ΑΒ-212, το οποίο κατέπεσε στη νήσο Κίναρο την περασμένη Πέμπτη. Τραγικές μορφές η σύζυγός του και η 8χρονη κόρη του.

Παρόντες ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Στεφάνια κατέθεσαν όλοι οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων.

Το Σάββατο κηδεύτηκε από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση, ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου. Στην κηδεία παραβρέθηκαν συγγενείς και φίλοι του άτυχου υποπλοίαρχου, αλλά και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος θρηνούσε και για τον πρόσφατο χαμό του πατέρα του.

Προχθές Κυριακή πλήθος κόσμου στην Αρια Ναυπλίου απηύθυνε τον ύστατο χαιρετισμό στον Πειραιώτη υποπλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού Κωνσταντίνο Πανανά.

Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης μαζί με τους άλλους δύο χειριστές, τον Κωνσταντίνο Πανανά και τον Ελευθέριο Ευαγγέλου, απονηώθηκε από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», στο πλαίσιο της άσκησης Αστραπή 2/16. Στις 2.45 τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου χάθηκε κάθε ίχνος του ελικοπτέρου. Στις 4.40 εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του από τις κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, βορειοδυτικά της Κινάρου. Λίγες ώρες αργότερα, στις 7.01, εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου στη νήσο Κίναρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή