«Κατηγορώ» από διοικητικούς δικαστές

«Κατηγορώ» από διοικητικούς δικαστές

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμύ «κατηγορώ» προς την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, αλλά και για τα «έκτακτα» μέτρα που έχουν ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων, εξαπέλυσαν οι διοικητικοί δικαστές. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη απέχουν και οι συμβολαιογράφοι, ενώ 48ωρη απεργία εξήγγειλαν, αρχής γενομένης από σήμερα, οι υπάλληλοι στα λιμάνια και οι λιμενεργάτες οι οποίοι αντιδρούν στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Σε ψήφισμα που εξέδωσε η Ενωση Διοικητικών Δικαστών, τάσσεται κατά του προωθούμενου από την κυβέρνηση ασφαλιστικού νομοσχεδίου επισημαίνοντας ότι «δεν νοείται να κληθούν άλλη μία φορά οι ασφαλισμένοι, αλλά και οι συνταξιούχοι οι οποίοι κατέβαλαν τις εισφορές τους, να καλύψουν τα ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος».

Οι διοικητικοί δικαστές καταγγέλλουν τη δυσχέρεια των ασθενέστερων οικονομικά πολιτών να έχουν πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, ζητώντας παράλληλα «την αναβάθμιση των δικονομικών δικαιωμάτων τους και την άρση των υπέρμετρων κωλυμάτων πρόσβασης στη Δικαιοσύνη». «Τα τελευταία χρόνια, ο ελληνικός λαός έχασε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα. Οι δραματικές περικοπές μισθών και συντάξεων, η απαξίωση της στέγης και της αγροτικής γης, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας και η ανεργία που καλπάζει συνδυάστηκαν με μια σχεδιασμένη, πρωτοφανή υποβάθμιση των δικονομικών δικαιωμάτων. Σήμερα η προσφυγή ειδικά στο διοικητικό δικαστήριο είναι απρόσιτη για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Υπέρμετρα παράβολα, αδικαιολόγητα δικονομικά βάρη, ενδικοφανείς διαδικασίες συνδυάζονται με τη μεγάλη καθυστέρηση στην εκδίκαση των υποθέσεων και δημιουργούν συνθήκες δικονομικής ασφυξίας στους πολίτες», αναφέρουν οι διοικητικοί δικαστές.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους. Οπως επισημαίνουν, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση τόσο ως προς το αίτημα απόσυρσης του νομοσχεδίου και έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση όσο και ως προς τη χορήγηση ποσοτικοποιημένων στοιχείων.

Αντίθετοι στο ασφαλιστικό είναι και οι συμβολαιογράφοι οι οποίοι απέχουν από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να μη διενεργηθούν οι προγραμματισμένοι για αύριο πλειστηριασμοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή