Ο Κ. Τσουβάλας νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Κ. Τσουβάλας νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές προσώπων στην ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας αποφάσισε χθες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕA). Για τη θέση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας επελέγη ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ενώ στον μέχρι πρότινος αρχηγό κ. Δημήτριο Τσακνάκη, που ολοκλήρωσε με επιτυχία τη θητεία του, απονεμήθηκε ο βαθμός του στρατηγού και ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού.

Ο κ. Τσουβάλας ήταν υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει προϊστάμενος Επιτελείου, επικεφαλής του Κλάδου Οικονομοτεχνικών της ΕΛ.ΑΣ. κ.ά. Στη συνέχεια, το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων, υπό τον νέο αρχηγό κ. Τσουβάλα, αποφάσισε την αποστρατεία και των τριών αντιστρατήγων της ΕΛ.ΑΣ., των κ. Μανώλη Κατριαδάκη (προϊστάμενος Επιτελείου), Δημήτρη Σοφιού (επιθεωρητής Βόρειας Ελλάδας) και Κωνσταντίνου Μιχαιρίνα (επιθεωρητής Νότιας Ελλάδας).

Ετσι, στη θέση του υπαρχηγού αναμενόταν να προαχθεί ο μέχρι πρότινος «αττικάρχης» Γιάννης Διαμαντόπουλος, ενώ θέση στη νέα ηγετική ομάδα διεκδικούσαν ο κ. Αρης Ανδρικόπουλος, επικεφαλής των αστυνομικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, η κ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ. κ.ά.

Αντίστοιχα, το ΚΥΣΕΑ επέλεξε για αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος τον μέχρι πρότινος υπαρχηγό του Σώματος, αντιστράτηγο Γιάννη Καρατζιά. Στον τέως αρχηγό Βασίλειο Παπαγεωργίου απονεμήθηκε –όπως προβλέπεται– ο βαθμός του στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού του Π.Σ.

Αλλαγές αποφασίστηκαν και στην ηγεσία του Λιμενικού. Νέος αρχηγός επελέγη ο μέχρι σήμερα διευθυντής του Κλάδου Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, υποναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ενώ στον μέχρι χθες αρχηγό, αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο, απονεμήθηκε ο βαθμός του ναυάρχου εν αποστρατεία. Με την ίδια απόφαση, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να αποστρατεύσει τον Α΄ υπαρχηγό του Λιμενικού, αντιναύαρχο Αθανάσιο Χονδρονάσιο, και τον Β΄ υπαρχηγό, αντιναύαρχο Νικόλαο Πατρινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή