Πυρά Ν.Δ. προς ΣΥΡΙΖΑ με πεδίο την Υγεία

Πυρά Ν.Δ. προς ΣΥΡΙΖΑ με πεδίο την Υγεία

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, με την παρουσίαση της «Μαύρης Βίβλου της υγείας στον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ» και των «43 ψεύτικων προεκλογικών υποσχέσεων», εξαπέλυσε χθες η Ν.Δ. Ο συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων Ν. Παναγιωτόπουλος και ο υπεύθυνος τομέα Υγείας Χρήστος Κέλλας, παρουσία και του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη, έκαναν λόγο για «μείγμα διαχειριστικής ανεπάρκειας και ιδεοληψίας» που διακατέχει τα μέλη της κυβέρνησης και ξεκαθάρισαν ότι η Ν.Δ. θα καταψηφίσει τη διάταξη του «παράλληλου προγράμματος» για την κάλυψη των ανασφάλιστων, υποστηρίζοντας ήδη ότι αυτή προβλέπεται από αποφάσεις του 2014.

Οπως είπαν, το μόνο που προσθέτει η διάταξη είναι τη δωρεάν περίθαλψη των μη νομίμως ευρισκομένων στην Ελλάδα, σε μια περίοδο, μάλιστα, κατά την οποία η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι σε τραγικό σημείο. Επίσης χαρακτήρισαν τη διάταξη «κερκόπορτα», καθώς άτομα από γειτονικές χώρες θα εισέρχονται παράνομα στη χώρα μόνο και μόνο για να υποβληθούν σε ακριβές θεραπείες. «Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας μεταθέτει τις ευθύνες του, από την ανικανότητα διαχείρισης των οικονομικών των νοσοκομείων, στην τοπική αυτοδιοίκηση», τόνισαν, σημειώνοντας ότι οι δήμοι θα πιεστούν σημαντικά, αφού θα υπερισχύσει η λογική: «Δεν έχει αναλώσιμα το νοσοκομείο; Τα παράπονά σας στον δήμο».

Σε μια προσπάθεια αποδόμησης των προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφεραν ότι οι 7.000 προσλήψεις για το ΕΣΥ όχι μόνο δεν έγιναν, αλλά ούτε υλοποιήθηκαν οι εξασφαλισμένες προσλήψεις, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων έχουν φτάσει το 1,3 δισ. ευρώ και του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους τα 1,8 δισ. ευρώ, αποψιλώνεται η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τη μετακίνηση των γενικών γιατρών στα νοσοκομεία και η φαρμακευτική δαπάνη έχει ξεφύγει από κάθε όριο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή