Αποφασισμένοι οι αγρότες, δεν υποχωρούν από τα μπλόκα

Αποφασισμένοι οι αγρότες, δεν υποχωρούν από τα μπλόκα

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα ότι όχι μόνο δεν κουράστηκαν, αλλά προτίθενται να εντείνουν έτι περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους, θέλησαν να στείλουν οι απανταχού διαμαρτυρόμενοι αγρότες. Η κούραση και αγανάκτηση χιλιάδων οδηγών φτάνει, όμως, πλέον στο ναδίρ.

Κλειστή επ’ αόριστον είναι η κοιλάδα των Τεμπών, ενώ οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών προχωρούν σε πολύωρους πλήρεις αποκλεισμούς του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Επισημαίνεται ότι ο εν λόγω κόμβος παραμένει κλειστός από την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων και τώρα κλείνουν τους δύο παραδρόμους της Ε.Ο. αλλά και τον παλιό δρόμο Βόλου-Αλμυρού. Οι αγρότες από τη Νίκαια, έπειτα από τη συμβολική μετακίνηση 30 τρακτέρ στο Κιλελέρ, προγραμματίζουν στο εξής παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εφορίες των θεσσαλικών πόλεων. Επειτα από την ένταση που δημιουργήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στο μπλόκο του Μπράλου, ο δρόμος άνοιξε. Πολύωρο αποκλεισμό του κρατικού αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη υλοποίησαν οι συμμετέχοντες στα μπλόκα αεροδρομίου και αερογέφυρας Θέρμης.

Επίσης, κλειστές επ’ αόριστον είναι τόσο η νέα όσο και η παλαιά Ε.Ο. Κορίνθου-Αθήνας στον Ισθμό. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι με καθυστέρηση είκοσι λεπτών. Στην Πελοπόννησο, μπλόκα υπάρχουν στα διόδια της Νεστάνης, στην Ε.Ο. Τρίπολης-Κορίνθου, όπου οι οδηγοί αναγκαστικά πηγαίνουν από την παλαιά εθνική. Αντίστοιχα, «ανοιγοκλείνει» και η γέφυρα του Ευρώτα κοντά στη Σπάρτη. Στην Ε.Ο. Πύργου-Πατρών υπάρχουν μπλόκα στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας και του Κουρτεσίου, αλλά και στο Αίγιο στην Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών. Στην Αιτωλοακαρνανία, μπλόκα υπάρχουν στην Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο Κεφαλόβρυσο, ενώ αποκλεισμοί ξεκίνησαν και στη γέφυρα του Ευήνου.

Στη Βόρεια Ελλάδα, τα μπλόκα έχουν πυκνώσει. Στον νομό Πέλλας αποκλεισμοί πραγματοποιούνται στους κόμβους Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας, Αψάλου και Γυψοχωρίου. Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της σερβικής γέφυρας των Γιαννιτσών. Παραμένει το μπλόκο της Χαλκηδόνας, όπως και τα μπλόκα σε Αιγίνιο και Κατερίνη στον νομό Πιερίας. Στον νομό Δράμας εξακολουθούν τα μπλόκα Κοκκινογείων και Ποσοτσάνης, όπως και τα Κερδύλλια στην Εγνατία Οδό. Στον νομό Κιλκίς παραμένουν τα μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και της Δοϊράνης. Επί της Εγνατίας Οδού παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Νησελίου και Κουλούρας, ενώ διατηρείται και το μπλόκο στα διόδια Μαλγάρων. Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί στις δύο πλευρές των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, εξαιτίας του αγροτικού μπλόκου στον Προμαχώνα, αλλά και του αντι-μπλόκου που έχουν στήσει από την άλλη Βούλγαροι οδηγοί στα Κούλατα.

Στην Κρήτη, συνεχίζουν τα μπλόκα οι αγρότες στα Μεγάλα Χωράφια, επί της Ε.Ο. στα Χανιά, αλλά και έξω από το χωριό Πραιτώρια του νομού Ηρακλείου. Οι εν λόγω αγρότες κινούνται στη γραμμή της πανελλήνιας επιτροπής των 68 μπλόκων. Επίσης, συνεχίζουν το μπλόκο τους οι ορεσίβιοι κτηνοτρόφοι και γεωργοί της πιο απομακρυσμένης περιοχής της Κρήτης, του οροπεδίου Λασιθίου, που κλείνουν τους δρόμους επί σχεδόν ένα μήνα.

Στο μεταξύ, έχει αποφασιστεί να γίνει σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου σήμερα, με τη συμμετοχή αγροτών από όλη την Κρήτη, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή