ΕΛ.ΑΣ.: Μετακινήθηκε ο Μ. Σφακιανάκης, αποστρατεύτηκε ο Στ. Σταυρόπουλος

ΕΛ.ΑΣ.: Μετακινήθηκε ο Μ. Σφακιανάκης, αποστρατεύτηκε ο Στ. Σταυρόπουλος

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετακινήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο επί σειρά ετών επικεφαλής της, υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Ο κ. Σφακιανάκης παρέμεινε στην θέση του υποστράτηγου, ωστόσο μετακινήθηκε στον κλάδο ανθρώπινου δυναμικού του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.Ο ίδιος φέρεται να είναι δυσαρεστημένος από την μετακίνησή του, καθώς έχει συνδέσει για πολλά χρόνια το όνομά του με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αποστρατεύτηκε ο Σταυρόπουλος

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, αποστρατεύεται ο Σταύρος Σταυρόπουλος, ο οποίος προήχθη σε ταξίαρχος από αστυνομικός διευθυντής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σταυρόπουλος ήταν μέχρι πρότινος διοικητής των Εσωτερικών Υποθέσεων και είχε μετακινηθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, σε θέση της ασφάλειας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Στην ΕΛ.ΑΣ., με την αποστρατεία και των τριών αντιστρατήγων που διεκδικούσαν δυναμικά τη θέση του υπαρχηγού, άνοιξε ο δρόμος για την επιχειρησιακή και βαθμολογική ανέλιξη του μέχρι πρότινος «ΓΑΔΑρχη» κ. Γιάννη Διαμαντόπουλου, ο οποίος κατέλαβε τη θέση του υπαρχηγού.

Τη θέση του επιτελάρχη κατέλαβε η κ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, που διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Αντίστοιχα, τις θέσεις των επιθεωρητών Βορείου και Νοτίου Ελλάδος θα καταλάβουν οι κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος και Μιχάλης Καραμαλάκης, προερχόμενοι από τις αστυνομικές περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης αντίστοιχα.

Από τους υποστρατήγους (εκτός των τεσσάρων που προήχθησαν σε αντιστρατήγους) εννέα κρίθηκαν διατηρητέοι και επτά αποστρατεύτηκαν. Τη θέση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής πήρε ο Χρήστος Δραγατάκης, μέχρι πρότινος προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης του Αρχηγείου, ενώ στη θέση του, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, παρέμεινε ο Χρήστος Παπαζαφείρης, προαγόμενος σε υποστράτηγο.

Στο τιμόνι της Αντιτρομοκρατικής παρέμεινε επίσης ο υποστράτηγος Αντώνης Μπάκας. Από τους ταξιάρχους, 11 προήχθησαν σε υποστρατήγους, 36 κρίθηκαν διατηρητέοι στον βαθμό τους και 26 αποστρατεύτηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή