Αντίποινα από Βούλγαρους οδηγούς φορτηγών στον Προμαχώνα

Αντίποινα από Βούλγαρους οδηγούς φορτηγών στον Προμαχώνα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερο από έναν μήνα συμπληρώνει το μπλόκο στον Προμαχώνα, του οποίου ηγείται ο ανεξάρτητος από όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους του αγροτοσυνδικαλιστής Παύλος Αραμπατζής από τις Σέρρες.

Περισσότερα από 700 τρακτέρ παραμένουν στο τελωνείο του Προμαχώνα, κλείνοντας για μέρες τη διέλευση των φορτηγών προς και από τη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων.

Το τελωνείο στον Προμαχώνα παραμένει κλειστό τις περισσότερες ώρες της μέρας, από το περασμένο Σαββατοκύριακο που ανακοινώθηκε 48ωρος αποκλεισμός σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες που κατέβηκαν στην Αθήνα. Το αποτέλεσμα είναι να οξυνθεί η κατάσταση ιδιαίτερα από τη Βουλγαρία, όπου αποφάσισαν ως αντίποινα να κλείσουν και εκείνοι το τελωνείο από την πλευρά τους.

Οι Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών έκλεισαν το τελωνείο, τονίζοντας ότι οι Ελληνες αγρότες είχαν υποσχεθεί να ανοίξουν τον δρόμο αλλά αθέτησαν τη συμφωνία τους. Ζητούν από τους Ελληνες αγρότες να σταματήσουν να κλείνουν το τελωνείο, γιατί τους έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα, αποκλείοντάς τους για μέρες στα σύνορα, με αποτέλεσμα τα εμπορεύματά τους να καταστρέφονται. Επίσης, ο αποκλεισμός των Ελλήνων αγροτών παραβιάζει τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεδομένου ότι η Βουλγαρία ανήκει στην Ε.Ε. και, συνεπώς, άνθρωποι και αγαθά πρέπει να μετακινούνται ελεύθερα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Φεβρουαρίου τέσσερα αυτοκίνητα με βουλγαρικές πινακίδες είχαν περάσει στην πλευρά της Βουλγαρίας από την Ελλάδα, πατώντας ξαφνικά γκάζι και σπάζοντας τις προστατευτικές μπάρες του τελωνείου.

Εν τω μεταξύ, και το τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα αποκλείστηκε χθες από τους Ελληνες αγρότες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή