Επικήρυξαν λαθροϋλοτόμους στην ορεινή Ναυπακτία

Επικήρυξαν λαθροϋλοτόμους στην ορεινή Ναυπακτία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κοπή τεσσάρων αιωνόβιων πλατάνων του χωριού τους, εξόργισε όχι μόνο τους κατοίκους της ορεινής κοινότητας Πόδου Ναυπακτίας, αλλά και όσους κατάγονται από αυτή.

Έτσι λοιπόν, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πολύκαρπος Χαραλαμπόπουλος και ο πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου των απανταχού Ποδιωτών Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος, αποφάσισαν να επικηρύξουν τους λαθροϋλοτόμους.

Όπως λέει στην «Κ» ο πρόεδρος της κοινότητας, «οι λαθροϋλοτόμοι γνωρίζοντας το γεγονός ότι η κοινότητα δεν κατοικείται τους χειμερινούς μήνες, παρά μόνο τα Σαββατοκύριακα, αποφάσισαν να πάνε και να κόψουν τα πλατάνια, πιστεύοντας ότι δεν θα γίνουν αντιληπτοί».

Οι δράστες πήγαν στο σημείο που βρίσκονταν τα πλατάνια και συγκεκριμένα 100 μέτρα από την πλατεία και άρχισαν να τα κόβουν. Όμως, για άγνωστο ακόμα λόγο οι δράστες φεύγοντας δεν πήραν μαζί τους τα κομμένα πλατάνια.

Όπως λέει στην «Κ» ο  Πολύκαρπος Χαραλαμπόπουλος, προφανώς κάτι συνέβη και οι δράστες θεώρησαν πως θα ήταν επικίνδυνο για αυτούς να μεταφέρουν τα κομμένα πλατάνια.

Την κοπή των πλατάνων όπως λέει ο πρόεδρος της κοινότητας «την αντελήφθη ένας συγχωριανός μας, ο οποίος μας ειδοποίησε και πήγαμε στο χωριό μαζί με το δασαρχείο για να δούμε από κοντά το τι συνέβη.»

Ως προς τα κίνητρα των δραστών, ο Πολύκαρπος Χαραλαμπόπουλος εκτιμά πως δεν ήθελαν τα πλατάνια για καυσόξυλα, αφού θα μπορούσαν να επιλέξουν άλλα δέντρα, όπως γίνεται συνήθως. Για αυτό λοιπόν καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι λαθροϋλοτόμοι ήθελαν τα πλατάνια, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το ξύλο τους για κάποια κατασκευή.

Μετά λοιπόν την κοπή, αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του εκπολιτιστικού συλλόγου, να επικηρυχθούν οι λαθροϋλοτόμοι με το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, το οποίο θα δοθεί σε όποιον παράσχει σημαντικές πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή