Σύσταση φορέα για το Sea Diamond

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα χρόνια μετά τη βύθιση του Sea Diamond συμφωνήθηκε, χθες, η σύσταση ενιαίου Φορέα για την ανέλκυσή του με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων, όπως τα υπουργεία Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, τον Δήμο Θήρας και το Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Ο φορέας αυτός, όπως αποφασίστηκε ύστερα από σχετική πρόταση του αν.υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη, θα έχει τη δυνατότητα να κινήσει ταχύτερα τις διαδικασίες, να λάβει αποφάσεις και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που παρατηρούνται στο θέμα της ανέλκυσης του Sea Diamond. Στόχος είναι η υποβοήθηση του σημαντικού έργου του Λ.Τ. Θήρας το οποίο έχει εκδηλώσει την αδυναμία του να αντιμετωπίσει μόνο του το τεράστιο αυτό περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Οι φορείς της Σαντορίνης συνομίλησαν με τους υπουργούς Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος κ. Δρίτσα και Τσιρώνη σε συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με τη συμμετοχή του γ.γ. Ναυτιλίας κ. Θεοτοκά Ιωάννη, του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Συρμαλένιου Νικόλαου, της προϊσταμένης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, εκπροσώπων των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας, του Δημάρχου Θήρας, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Θήρας και εκπροσώπου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Sea Diamond. Η συνάντηση διοργανώθηκε με κοινή πρωτοβουλία του γ.γ. κ. Θεοτοκά όσο και του προέδρου του Λ.Τ Θήρας κ. Πελέκη.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συμφώνησαν ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για σωστή διαχείριση, αντιμετώπιση και ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond και ότι αυτή θα αποτελεί στο εξής τη βάση για συνεργασία και συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών καλωσορίζουν, από την πλευρά τους, τη βούληση της πολιτείας να πάρει στα χέρια της την υπόθεση του ναυαγίου του Sea Diamond.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή