Aποστολή 5.000-8.000 συνοριοφυλάκων στην Ελλάδα ζητεί ο Ετινγκερ

Aποστολή 5.000-8.000 συνοριοφυλάκων στην Ελλάδα ζητεί ο Ετινγκερ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποστολή 5.000-8.000 συνοριοφυλάκων στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσουν τη φύλαξη του Αιγαίου, προτείνει ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Ψηφιακή Αγορά Γκίντερ Έτινγκερ, τονίζοντας ότι «η φυλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στο Αιγαίο είναι υψίστης προτεραιότητας».

«Η Ελλάδα χρειάζεται άμεση βοήθεια, δηλώνει ο κ, Έτινγκερ στην Rheinische Post και ζητεί από την FRONTEX να εξασφαλίσει το απαραίτητο προσωπικό από τις άλλες χώρες-μέλη.

Ο Γερμανός Εεπίτροπος ζητεί ακόμη περισσότερες ναυτικές μονάδες και ταχύπλοα και εκτιμά ότι είναι εφικτή η μείωση των προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη, αλλά μόνο με κοινή δάση των κρατών-μελών. «Είτε μαζί με την Αυστρία είτε χωρίς αυτήν, στο τέλος προέχει να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση», δηλώνει και τάσσεται υπέρ μιας νέας συνόδου κορυφής με την Τουρκία. «Έχω μεγάλη κατανόηση για την ακύρωση της συμμετοχής του πρωθυπουργού μετά τις επιθέσεις. Χρειαζόμαστε ωστόσο ένα νέο ραντεβού σύντομα", κατέληξε ο κ. Έτινγκερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή