Επικύρωση ποινής για χρέη σε πρόεδρο Ενωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού

Επικύρωση ποινής για χρέη σε πρόεδρο Ενωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικυρώθηκε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 3 ετών που είχε επιβληθεί σε πρόεδρο Ενωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού της Θεσσαλίας για χρέη του Συνεταιρισμού προς το Δημόσιο, ύψους 909.562 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών για μη εξόφληση προς το Δημόσιο 36 χρεών της τριετίας 2008-2011 και η ποινή μειώθηκε από το Τριμελές Εφετείο.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού άσκησε αναίρεση στον Αρειο Πάγο κατά της εφετειακής απόφασης, επικαλούμενος ότι πράγματι υπάρχει η επίμαχη οφειλή, αλλά δεν αφορά τον ίδιο και υποστήριξε ότι τα χρέη δημιουργήθηκαν από την κακή πορεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού, με αποτέλεσμα η ευθύνη να είναι συλλογική και όχι ατομική.

Οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι οι ισχυρισμοί που προέβαλε δεν αρκούν για να θεμελιώσουν τους ισχυρισμούς του και απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή