Σύσκεψη για τα προβλήματα των δικαστικών αρχών λόγω έλλειψης υποδομών

Σύσκεψη για τα προβλήματα των δικαστικών αρχών λόγω έλλειψης υποδομών

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύσκεψη για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δικαστικές αρχές με σημαντικές δίκες με πολλούς κατηγορουμένους για τις οποίες δεν υπάρχει κατάλληλη αίθουσα για να εκδικαστούν πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

Στη σύσκεψη που μετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος,η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, και οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά, επισημάνθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από την μη εκδίκαση σε εύλογο χρόνο σοβαρών υποθέσεων και τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές αλλά δεν ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ολοι οι παριστάμενοι δήλωσαν τη βούληση τους να εξευρεθεί λύση το ταχύτερο δυνατόν και προς τούτο σύντομα θα ακολουθήσει νέα συνάντηση προκειμένου να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση του θέματος.

Σημειώνεται, ότι μεταξύ των πολυπρόσωπων δικών που διεξάγονται με ρυθμούς χελώνας είναι και η πολύκροτη δίκη της ΧΑ για την οποία τις τελευταίες ημέρες προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις μετά την απόφαση για την αποφυλάκιση και του Γιώργου Ρουπακιά.

Πάντως εντύπωση προκάλεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το ότι η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτζαμάνη δεν εκλήθη στη σύσκεψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή