Πώς οι δημοσιογράφοι «προστάτες» εκβίαζαν την υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ

Πώς οι δημοσιογράφοι «προστάτες» εκβίαζαν την υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Προστασία» στην 44χρονη καταγγέλλουσα Α.Κ., στην ΕΥΔΑΠ όπου εκείνη εργαζόταν αλλά και στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, στον οποίο η 44χρονη φέρεται να είχε πρόσβαση, επιχειρούσαν να πουλήσουν ο 42χρονος εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι, 50 και 35 ετών, που συνελήφθησαν σε επιχείρηση του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας. Ως αντάλλαγμα απαιτούσαν χρήματα από το διαφημιστικό μπάτζετ της ΕΥΔΑΠ απειλώντας την 44χρονη ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσαν σε μπαράζ συκοφαντικών δημοσιευμάτων για την ίδια και την ΕΥΔΑΠ στην εφημερίδα του 42χρονου και σε ένα δίκτυο ιστοσελίδων (με ελάχιστη ή καθόλου επισκεψιμότητα) που είχαν υπό τον έλεγχό τους. Για να πείσουν την καταγγέλλουσα να ενδώσει στους εκβιασμούς τους, οι κατηγορούμενοι επικαλούνταν δήθεν πληροφορίες που διέθεταν σχετικά με στοχοποίησή της από την αξιωματική αντιπολίτευση, οργανισμούς ΜΜΕ, ενώ δεν δίστασαν να αφήσουν υπονοούμενα για τη σωματική ακεραιότητα της 13χρονης κόρης της. Τα παραπάνω αποκαλύπτονται με απόλυτη σαφήνεια στις καταθέσεις της 44χρονης ενώπιον των επικεφαλής του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στον διοικητή της Ασφάλειας Χρήστο Παπαζαφείρη.

Σε μία από τις πρώτες της καταθέσεις, η Α.Κ. περιγράφει ως εξής όσα διημείφθησαν σε συνάντησή της με τον 50χρονο κατηγορούμενο δημοσιογράφο Π.Μ. σε καφετέρια του Παλαιού Φαλήρου: «Ξεκίνησε τη συζήτηση για τον νυν υπουργό Επικρατείας Παππά Νικόλαο, τον οποίο θέλει να συναντήσει, λέγοντάς μου ότι αυτός και οι φίλοι του θα κάνουν μια ομάδα – club και θα ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης έτσι ώστε να μη γράφονται αρνητικά δημοσιεύματα για τον Παππά και γενικότερα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, μέσω αυτής της ομάδας θα εκβιάζουν όποιον το “κεντρικό σύστημα” τους υποδεικνύει κάθε φορά. Με τη λέξη “κεντρικό σύστημα” ο Π.Μ. εννοεί το Μαξίμου». Για να καταστήσει περισσότερο ελκυστική την προοπτική της μεταξύ τους συνεργασίας, ο 50χρονος υποσχέθηκε ότι η προστασία της ΕΥΔΑΠ, του προέδρου της και του Ν. Παππά από άσχημα, εχθρικά δημοσιεύματα «θα είναι άμεση και όχι μετά από 1 – 2 χρόνια».

Για να εκφοβίσουν την 44χρονη και να την εξαναγκάσουν να αγοράσει για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ διαφημιστικό χώρο στην εφημερίδα του 42χρονου και στις ιστοσελίδες που ήλεγχαν (αντί 20.000 ευρώ το μήνα), οι κατηγορούμενοι επικαλούνταν δήθεν στοχοποίησή της από Ν.Δ. και μεγάλα ΜΜΕ. Κατέθεσε σχετικά η Α.Κ.: «Ο Π.Μ. συνέχισε να με τρομοκρατεί και μου είπε ότι κάποιος στη “Συγγρού”, εννοώντας τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζει ότι εγώ δίνω διαφημίσεις σε κάποιον εκδότη και παίρνω χρήματα κάτω από το τραπέζι». Κάτι αντίστοιχο διημείφθη σε συνάντηση της 44χρονης με τον 50χρονο κατηγορούμενο δημοσιογράφο Π.Μ. την 8η Φεβρουαρίου στο καφέ «Πόρτες» στο Ψυχικό: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας αυτής, μου είπε ότι “θα πρέπει να είσαι προσεκτική, γιατί στη Νέα Δημοκρατία σε έχουν στοχοποιήσει ότι είσαι άνθρωπος της κυβέρνησης, του Μαξίμου και σου ετοιμάζουν βαριά προσωπική επίθεση”». Από τις καταθέσεις της 44χρονης προκύπτει ότι κατηγορούμενοι έκαναν ονομαστική αναφορά και στον αναπλ. υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη («μου είπαν ότι ετοιμάζουν επίθεση σε βάρος του»), ο οποίος χθες εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν είχε καμία σχέση με τους συγκεκριμένους κυρίους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή