Ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων βάλλουν κατά Φίλη

Ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων βάλλουν κατά Φίλη

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για προσπάθεια σοβιετοποίησης των ιδιωτικών σχολείων κατηγορεί τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολών, εξαιτίας της απόφασης Φίλη να απαγορεύσει την αξιολόγηση στα ιδιωτικά σχολεία. «Σε προηγούμενο δελτίο Τύπου, σχετικό με τη λυσσώδη αντίδραση της συντεχνιακής ηγεσίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) κατά ιδιωτικού σχολείου που εφαρμόζει σύστημα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού του, ο Σύνδεσμός μας είχε επισημάνει αφενός την “πάγια τακτική της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ να χρησιμοποιεί τον μηχανισμό του υπουργείου είτε ως απειλή κατά των ιδιωτικών σχολείων είτε και να τον στρέφει εναντίον τους με χαλκευμένες ή ψευδείς καταγγελίες, να παρερμηνεύει  τους νόμους και να χρησιμοποιεί το Σύνταγμα κατά το δοκούν και αφετέρου τη χρησιμοποίηση του ονόματος του υπουργού σε έγγραφο που οι ανακρίβειες και τα λάθη του έπλητταν το κύρος του ως πολιτικού προϊσταμένου της εκπαίδευσης. Ομως ο υπουργός επανήλθε για το θέμα, με επιχειρηματολογία ανυπόστατη και έωλη», λέει ο Σύνδεσμος.

«Η τουλάχιστον ατυχής μνεία περί καθηκοντολογίου και άσκησης διοικητικού και πειθαρχικού ελέγχου από τους διευθυντές εκπαίδευσης στα ιδιωτικά σχολεία αναδεικνύει τη σοβιετικού τύπου αντίληψη ορισμένων υπηρεσιακών παραγόντων, εκθέτοντας τον υπουργό. Το υπουργικό έγγραφο που ξεκινά με την καθεστωτική διατύπωση “όλα τα θέματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτείας” δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες ότι το ζήτημα δεν είναι η αξιολόγηση καθ’ εαυτή, αλλά ότι επιχειρείται η επαναφορά των ρητρών μονιμότητας σε ένα τμήμα του ιδιωτικού τομέα», προσθέτει ο Σύνδεσμος, και καταλήγει: «Γίνεται αντιληπτό γιατί η συντεχνιακή ηγεσία της ΟΙΕΛΕ υπαγορεύει όρους σε υπουργικά έγγραφα, σε αγαστή σύμπνοια με διοικητικούς παράγοντες. Αλλωστε ακριβώς με αυτό τον τρόπο στο παρελθόν αποκτήθηκαν τα συνδικαλιστικά προνόμια. Ωστόσο το μέλλον θα δείξει αν θα επανέλθει ως παράκεντρο εξουσίας ή αν η τελική σοβιετοποίηση ιδιωτικών σχολείων θα παραμείνει ευσεβής πόθος της. Ο δρόμος όμως προς το μέλλον που κάποιοι ονειρεύονται για την πατρίδα μας είναι επικίνδυνα ολισθηρός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή