Στο φως νέοι διάλογοι των εκβιαστών

Στο φως νέοι διάλογοι των εκβιαστών

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το απόγευμα της 16ης Φεβρουαρίου, η 44χρονη υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ Α.Κ. συναντήθηκε σε καφετέρια της Μαρίνας Φλοίσβου με δύο από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών-δημοσιογράφων: τον 42χρονο εκδότη Παναγιώτη Μ. και τον 50χρονο δημοσιογράφο Παναγιώτη ή «Τάκη» Μ. Στη συνάντηση, που κατεγράφη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, ο εκδότης εκφράζει παράπονο για τη μείωση των χρημάτων που η ΕΥΔΑΠ δαπανά για διαφήμιση στην εφημερίδα και τα sites του, ενώ επικαλείται επαφές του με υπουργούς, εκδότες και επιχειρηματίες. «Περάσαμε ένα στάδιο πολύ άσχημης εμπειρίας με την ΕΥΔΑΠ, γιατί μας έκαναν ένα haircut, το οποίο ήταν κατ’ εμέ απαράδεκτο», λέει. Στη συνέχεια αναφέρεται στα διαφημιστικά κονδύλια της Περιφέρειας Αττικής («υπάρχουν τεράστια διαφημιστικά κονδύλια που δίνει η Δούρου από εκεί, τεράστια») και επικαλείται τη στενή σχέση που διατηρεί με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή: «Στο σπίτι μου έρχεται και είναι κολλητός μου ο Κουρουμπλής. Χορεύουμε ζεϊμπέκικα μαζί. Στήριξα κάποιες θέσεις που για μένα ήταν πολύ δύσκολο. Ηταν πολύ δύσκολο να βγω φόρα παρτίδα και να λέω “ναι στο όχι”. Το έκανα».

Αναφέρεται και στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Παππάς τα ξέρει αυτά. Του έχει μιλήσει ο Κουρουμπλής. Του έχουν μιλήσει κι άλλοι». Για να πείσει τη 44χρονη να ενδώσει στους εκβιασμούς του, ο κατηγορούμενος εκδότης επικαλείται μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων εναντίον του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη («του Μαρινάκη τού έχουμε αλλάξει τα φώτα») σχετικά και με την υπόθεση εισαγωγής 2 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor One», τον Ιούνιο του 2014: «Βρίσκομαι σε καλή συνεργασία με την DEA, την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών. Η DEA και η Αμερικανική Πρεσβεία δεν κάνουν πίσω στο θέμα του “Noor One” (…) έχουν βάλει και άτομα μέσα στο δικαστήριο, δύο πράκτορες κάθε μέρα». Ο εκδότης αναφέρεται σε περιστατικό ξυλοδαρμού του και επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον του (ως αποτέλεσμα των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων), ενώ από κοινού με τον 50χρονο δημοσιογράφο εμπλέκουν στη συζήτηση την Κρατική Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική («τη ΔΑΕΕΒ», όπως είναι η επίσημη ονομασία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας).

Απαντώντας σε ερώτηση της υπαλλήλου της ΕΥΔΑΠ, εάν το δίκτυο του εκδότη και των συνεργών του μπορεί να «χτυπήσει» έναν συγκεκριμένο εκδότη, ο 42χρονος Παναγιώτης Μ. απαντά: «Ο Θ. (σ.σ. αναφέρει το μικρό όνομα του εκδότη) πήγε και πήρε ευρωπαϊκά κονδύλια. Του είπα από πού, και ξέρει και τα λοιπά, 2,5 εκατομμύρια προχθές. Εν πάση περιπτώσει. Ξέρει, έχει. Εγώ τον ενημερώνω για όλα».

Σε μία από πολλές τηλεφωνικές τους επικοινωνίες, ο 50χρονος δημοσιογράφος Παναγιώτης ή «Τάκης» Μ. ενημερώνει-προειδοποιεί την 44χρονη Α.Κ. για επικείμενη επίθεση εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη (του «Αγιου Τρύφωνα», όπως λένε). Σε επόμενη συνομιλία τους, ο 50χρονος λέει στην Α.Κ. ότι «κάτω στη Συγγρού έχουνε βρει λέει κάποιον, δεν ξέρω, ο οποίος λέει λαδώθηκε. Πήρε λεφτά», και η 44χρονη τού απαντά: «Οχι με τίποτα, σ’ το λέω εγώ, δεν υπάρχει, ε, δεν υπάρχει».

Τέλος, ο Τάκης Μ. συνομιλεί με επικεφαλής ιστοσελίδων, προτρέποντάς τους να επικοινωνήσουν με την 44χρονη, ώστε να εξασφαλίσουν διαφήμιση από την ΕΥΔΑΠ, με αντάλλαγμα θετικά για την κυβέρνηση δημοσιεύματα. Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία του 50χρονου με τον ιδιοκτήτη «ανεξάρτητης» ιστοσελίδας, ο οποίος ακούγεται να λέει: «Τώρα ναι, τώρα που έχουμε με τον Παππά, θα γράφω υπέρ του Παππά για τους καναλάρχες». Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά όσων διαστρεβλώνουν την αλήθεια προειδοποιεί ο κ. Νίκος Παππάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή