ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσφυγικό: Αναζήτηση κλινών σε ξενοδοχεία κοντά στην Αθήνα

prosfuges1-thumb-large--2

Κλίνες σε ξενοδοχεία που βρίσκονται σε απόσταση έως 50 χιλιόμετρων από την Αθήνα αναζητεί η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, με έγγραφό της προς τους ξενοδόχους. Σύμφωνα με το έγγραφο, αναζητούνται ξενοδοχεία που να έχουν χωρητικότητα τουλάχιστον 100 ατόμων, προκειμένου να φιλοξενήσουν πρόσφυγες για χρονικό διάστημα έως 9 μηνών.

Πηγές της Υπατης Αρμοστείας, ωστόσο, αναφέρουν ότι πρόκειται για εφαρμογή του προγράμματος ανεύρεσης 20.000 θέσεων φιλοξενίας, σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία που έχει αναλάβει η Υ.Α. «Εως τώρα υπάρχει ενδιαφέρον όσον αφορά τα διαμερίσματα, αλλά για τα ξενοδοχεία χρειαζόμαστε επιπλέον κλίνες για να φτάσουμε τον στόχο των θέσεων για φιλοξενία προσφύγων που έχουμε αναλάβει να χειριστούμε», ανέφεραν, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται για έκτακτη ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, χθες το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε απόφαση παραχώρησης 2.558 σκηνών από το αποθηκευτικό κέντρο Θεσσαλονίκης, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως προσωρινά καταλύματα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.