Σε 48ωρες απεργίες προχωράει η ΠΟΕΣΥ

Σε 48ωρες απεργίες προχωράει η ΠΟΕΣΥ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, μετά από συνεννόηση με τα πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου, σε ότι αφορά το χρόνο πραγματοποίησης τους, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών κατά την έκτακτη συνδιάσκεψη που πραγματοποίησε μαζί με τις Ενώσεις στον χώρο του Τύπου.

Ταυτόχρονα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Ενημέρωση στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν οι τριτοβάθμιες οργανώσεις. Κατά την κοινή συνδιάσκεψη των Ομοσπονδιών και Ενώσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ διατρανώθηκε η αταλάντευτη θέση του κλάδου για τη διατήρηση και αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων των δημοσιογράφων.

Οι περισσότεροι ομιλητές απέρριψαν τις ρυθμίσεις που προτείνει το υπουργείο Εργασίας ως αντίθετες με τις θέσεις του κλάδου για το Ασφαλιστικό, ενώ ταυτόχρονα, εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση, από πλευράς της κυβέρνησης, να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις στα αιτήματα των εργαζομένων στον χώρο των ΜΜΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή