Υπέρ Στ. Τσακυράκη η Νομική Αθηνών

Υπέρ Στ. Τσακυράκη η Νομική Αθηνών

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εμβληματική Νομική Σχολή Αθηνών τάσσεται υπέρ του συνταγματολόγου και καθηγητή της, Σταύρου Τσακυράκη, στο ζήτημα που έχει ανακύψει μετά την έγκληση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου κατά του πανεπιστημιακού.

Η Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισε να συντάξει το ακόλουθο ψήφισμα υπέρ του καθηγητή: «Η Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού ενημερώθηκε και συζήτησε για την κατάθεση έγκλησης από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου κατά του καθηγητή της Νομικής Σχολής, Σταύρου Τσακυράκη, επαναλαμβάνει την προσήλωσή της στις ακαδημαϊκές ελευθερίες και την ελευθερία της έκφρασης και εκφράζει τη συμπαράστασή της στο συνάδελφο».

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου υπέβαλε μήνυση κατά του καθηγητή Σταύρου Τσακυράκη για ανάρτηση στην οποία είχε προβεί πέρυσι στην προσωπική του ιστοσελίδα. Μέσω της ανάρτησης, ο κ. Τσακυράκης ασκούσε κριτική για επιστολή που είχε αποστείλει η κ. Θάνου μετά το δημοψήφισμα στους ομολόγους της των ευρωπαϊκών χωρών, «επεξηγώντας» την ψήφο του ελληνικού λαού. Ο κ. Τσακυράκης είχε χαρακτηρίσει την κ. Θάνου «αφελή» και «πολιτικάντη», γεγονός που προκάλεσε την αντίδρασή της και την υποβολή μήνυσης σε βάρος του καθηγητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό του κ. Τσακυράκη έχουν ήδη ταχθεί με ανακοίνωση που εξέδωσαν, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η υποβολή μήνυσης σε βάρος του, 14 πανεπιστημιακοί – καθηγητές και αναπληρωτές καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου στα πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή