Τετραετής φυλάκιση σε Σύρους διακινητές

Τετραετής φυλάκιση σε Σύρους διακινητές

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καταδικάστηκαν από την τουρκική Δικαιοσύνη δύο Σύροι διακινητές προσφύγων, οι οποίοι κρίθηκαν υπεύθυνοι για το πολύνεκρο ναυάγιο σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες από τις νοτιοδυτικές ακτές της Τουρκίας στην Κω, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μεταξύ των δώδεκα προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους, ήταν και ο μικρός Αϊλάν Κούρντι, το πτώμα του οποίου σε τουρκική παραλία συγκίνησε τη διεθνή κοινή γνώμη. Το δικαστήριο του Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) στη Νοτιοδυτική Τουρκία έκρινε τους δύο Σύρους που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ένοχους για λαθραία διακίνηση μεταναστών. Ωστόσο, οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της «σκόπιμης αμέλειας που οδήγησε σε θάνατο», η οποία θα μπορούσε να επιφέρει ποινή κάθειρξης έως και 35 έτη. Πλην του τρίχρονου Αϊλάν, στο ίδιο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους η μητέρα του και ο μεγαλύτερος αδελφός του, ηλικίας πέντε ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή