Πέντε λεωφορεία με πρόσφυγες στην Φιλιππιάδα

Πέντε λεωφορεία με πρόσφυγες στην Φιλιππιάδα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στρατόπεδο "Πετροπουλάκη" στη Φιλιππιάδα, έφτασαν σήμερα, Παρασκευή, στις 06:45 πέντε λεωφορεία με πρόσφυγες από τον Πειραιά.

Πρόκειται για 4 λεωφορεία με Σύρους και ένα με Αφγανούς. Οι οικογένειες κατεβαίνουν μία μία από τα λεωφορεία, γίνεται η καταγραφή από την αστυνομία και στη συνέχεια οδηγούνται σε σκηνή. Τους πρόσφυγες υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Zηρού και οι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ την ευθύνη και τον συντονισμό του κέντρου φιλοξενίας έχει η Αεροπορία από το 'Aκτιο.

Στο παλιό στρατόπεδο "Πετροπουλάκη", δημιουργήθηκε υποδομή για να φιλοξενήσει 700 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο μεταξύ, κάλεσμα για τη σύσταση εθελοντικής ομάδας υποστήριξης των προσφύγων που έφτασαν νωρίς το πρωί στην Φιλιππιάδα, με είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό και κυρίως με βρεφικά και παιδικά είδη, απευθύνει προς τους δημότες του ο δήμος Ζηρού.

Σκοπός της ομάδας εθελοντών θα είναι αφενός, η παροχή υπηρεσιών για τη στήριξη των προσφύγων και την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών του κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και αφετέρου, άλλων κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, όπως, η πολιτική και περιβαλλοντική προστασία, η καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, η ψυχολογική υποστήριξη, οι ιατρικές υπηρεσίες, οι κοινωνικές δομές, οι παιδαγωγικές υπηρεσίες, η ενισχυτική διδασκαλία, η εθελοντική αιμοδοσία.

Επιπλέον, από τον δήμο Ζηρού γίνεται έκκληση προς όλους τους συλλόγους, φορείς, επιχειρηματίες και πολίτες για τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των προσφύγων.    Σημειώνεται ότι δημιουργήθηκε συντονιστική επιτροπή διαχείρισης για το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στη Φιλιππιάδα, η οποία αποτελείται από τους 3 αντιδημάρχους Ζηρού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή