Καθηγητές Ανοιχτού Πανεπιστημίου: Παραπλανεί η Σία Αναγνωστοπούλου

Καθηγητές Ανοιχτού Πανεπιστημίου: Παραπλανεί η Σία Αναγνωστοπούλου

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την δέσμευση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, αρμόδιας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, Σίας Αναγνωστοπούλου, για χορήγηση αυτοδιοίκησης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) ζητούν οι διδάσκοντές του.

Ο σύλλογος μελών ΔΕΠ επιτίθεται στην κ. Αναγνωστοπούλου κατηγορώντας την ότι υιοθετεί παραπλανητική και παρελκυστική πολιτική αλλά και στη Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΠ ότι «συνεχίζει την δημόσια απαξίωση του ιδρύματος, των Κοσμητειών και των μελών ΔΕΠ του, αντί για διάλογο και σεβασμό που πολλαπλώς υποσχέθηκε»

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η γενική συνέλευση του Ενιαίου Φορέα Μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ διαπιστώνει ότι «η πολλαπλά υπεσχημένη διαβούλευση και η σύνταξη οδικού χάρτη προς την αυτοδιοίκηση εντός του Ιανουαρίου 2016 παρέμεινε γράμμα κενό με απόλυτη ευθύνη της διορισμένης Διοικούσας Επιτροπής και του Υπουργείου Παιδείας. Οι πρόσφατες τροποποιήσεις της νομοθεσίας για το ΕΑΠ οδήγησαν στην ανάκληση της αυτοδιοίκησης του ιδρύματος (η οποία κατακτήθηκε μετά από αγώνες του συλλόγου μας) και την παράδοση επ’ αόριστον της διοίκησης σε μια διορισμένη Διοικούσα Επιτροπή και στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της σε βάρος των Κοσμητειών και στην υποβάθμιση του ρόλου τους».

Ο σύλλογος επιτίθεται στην κ. Αναγνωστοπούλου τονίζοντας ότι «οι κατ’ επανάληψη δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου στη Βουλή περί συμμετοχής δύο μελών ΔΕΠ στη Διοικούσα Επιτροπή ήταν παραπλανητικές: Ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι θα εκπροσωπηθούν τα μέλη ΔΕΠ του ΕΑΠ στη Διοικούσα Επιτροπή (το προσδοκώμενο θα ήταν μέσω δημοκρατικών διαδικασιών, δηλαδή εκλογή), αυτό που τελικά έγινε ήταν να επιλεγούν από την ίδια με άγνωστες διαδικασίες δυο μέλη ΔΕΠ του ΕΑΠ που διορίστηκαν ως αναπληρωματικά μέλη στη Διοικούσα. Η γενική συνέλευση θεωρεί ότι αυτή η επιλογή είναι εμφανές δείγμα παρελκυστικής τακτικής, δεν συνιστά εκπροσώπηση των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ και δεν αποτελεί βήμα προς την αυτοδιοίκηση του Ιδρύματος».

Τέλος, ο σύλλογος αναφέρει ότι «το πρόβλημα της απασχόλησης των συμβασιούχων διοικητικών υπαλλήλων του ΕΑΠ δεν έχει ακόμα επιλυθεί. Οι διοικητικοί υπάλληλοι που ήταν υπό απόλυση τον Νοέμβριο, βρίσκονται όλους αυτούς τους μήνες σε ομηρία δεκαπενθήμερων συμβάσεων έργου με άγνωστο μέλλον, ενώ ήδη οι συμβάσεις περισσότερων από 30 εργαζομένων διακόπηκαν».

Και καταλήγει: «Η γενική συνέλευση Ενιαίου Φορέα Μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ θεωρεί ότι όλα τα παραπάνω συνιστούν ουσιαστικά, οπισθοδρόμηση στην πορεία προς την αυτοδιοίκηση του Ιδρύματος και χτύπημα των δημοκρατικών κατακτήσεων και διαδικασιών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή