Τόσκας: Δεν έχουν εντοπιστεί τρομοκρατικοί πυρήνες που να μας ανησυχούν

Τόσκας: Δεν έχουν εντοπιστεί τρομοκρατικοί πυρήνες που να μας ανησυχούν

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα. Η χώρα μας δεν είναι στόχος για ιστορικούς λόγους, αλλά πρέπει να έχουμε το νου μας γιατί είμαστε πέρασμα πολλών ανθρώπων και βρισκόμαστε σε συνεργασία με άλλες κυβερνήσεις. Δεν έχουν εντοπιστεί πυρήνες ή κινήσεις που θα πρέπει να μας ανησυχούν», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη και ερωτηθείς για το ποιές ανάγκες θα εξυπηρετήσει ο στρατός περιοχή, απάντησε

«Μιλάμε για ανάγκες ανθρωπιστικές και δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να θεώρει ρεαλιστική τη λύση της βίαιης διάλυσης 13.000 ανθρώπων από αυτή την περιοχή, ανάμεσα στους οποίους το 50% είναι γυναίκες και παιδιά».

Σε ερώτηση για το πώς θα αντιμετωπιστούν ενδεχόμενες συνθήκες βίας και χάους, υπογράμμισε:

«Οι συνθήκες βίας και χάους δεν δημιουργούνται έτσι, ξαφνικά. Εχουμε κι εμείς την πληροφόρηση μας, έχουν δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάποιες εντάσεις, υπάρχουν ΜΚΟ, οι οποίες φοβούνται γιατί βλέπουν ότι υπάρχει κάποια ένταση. Πράγματι υπάρχει πρόβλημα, μπορεί να δημιουργηθούν παρεμβάσεις αστυνομικές σε περιορισμένη κλίμακα…  αλλά βίαιες παρεμβάσεις δεν μπορούν να γίνουν. Μπορεί να γίνει, να χρησιμοποιηθεί η πειθώς για να αποτραβηχτούν αυτοί οι άνθρωποι στα κέντρα φιλοξενίας και αυτός είναι ο τρόπος που εφαρμόσαμε και άλλη φορά, με μεγάλο αριθμό προσφύγων στην περιοχή  όπου δεν άνοιξε μύτη και το αποτέλεσμα επετεύχθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο».

Τέλος, απαντώντας στο τι θα γίνει σε περίπτωση αγανάκτησης – εξέγερσης των προσφύγων στα νησιά, ο κ. Τόσκας, είπε:

«Πράγματι, είναι διαφοροποιημένες οι καταστάσεις μετά τις 20 του μηνός, όσοι πέρασαν έχουν πάρει το χαρτί της προσωρινής παραμονής, οι υπόλοιποι φυλάσσονται σε ελεγχόμενο χώρο αυτή τη στιγμή, προκειμένου είτε να ζητήσουν άσυλο και να περάσουν τις διαδικασίες είτε να επιστραφούν στην Τουρκία. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να τους ενημερώσουμε όλους ότι αυτοί είναι οι δρόμοι που έχουν να επιλέξουν – είτε ο δρόμος της αίτησης ασύλου, είτε ο δρόμος της επιστροφής. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες αντιδράσεις, μπορεί να εξοργιστούν κάποιοι, πιστεύουμε ότι μπορούμε να ελέγξουμε απόλυτα την κατάσταση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή