Και συνταξιούχοι εκτός ιδιωτικής εκπαίδευσης

Και συνταξιούχοι εκτός ιδιωτικής εκπαίδευσης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία φωτογραφική διάταξη, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης απαντάει σε όσους σχολάρχες και εκπαιδευτικούς είναι υπέρ της αξιολόγησης σε ιδιωτικά σχολεία. Ειδικότερα, στο άρθρο που ρυθμίζει θέματα ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών, ορίζεται ότι «Μόνιμοι εκπαιδευτικοί της δημόσιας εκπαίδευσης, άλλοι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι ΝΠΔΔ και συνταξιούχοι απαγορεύεται να απασχολούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση».

Με το ισχύον καθεστώς, στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν μπορούν να διδάξουν δημόσιοι υπάλληλοι (και άρα και εκπαιδευτικοί), αλλά δεν απαγορεύεται να εργαστούν σε άλλες θέσεις (π.χ. διευθυντές ή σύμβουλοι) εκπαιδευτικοί που έχουν αποχωρήσει από τον δημόσιο τομέα (π.χ. με συνταξιοδότηση).

Η νέα διάταξη Φίλη θεωρείται ότι απαγορεύει «συνταξιούχοι να απασχολούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση», επειδή θέλει να αποκλείσει συνταξιούχο εκπαιδευτικό που οργάνωσε την αξιολόγηση σε ιδιωτικό σχολείο ως σύμβουλος της ιδιοκτησίας.

Για το νέο πλαίσιο, που είχε δημοσιοποιήσει η «Κ» στο φύλλο της 18ης Μαρτίου, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός ανέφερε χθες ότι «η νομοθετική ρύθμιση κινείται γενικά σε θετική κατεύθυνση. Θα πρέπει όμως να συνδυαστεί με σοβαρή και συστηματική εποπτεία όλων των παρόχων ιδιωτικής εκπαίδευσης, σε συνεργασία με άλλους ελεγκτικούς θεσμούς (επιθεωρήσεις εργασίας κ.λπ.), ώστε να καταπολεμηθεί η “μαύρη” εργασία και η φοροδιαφυγή, που ανθούν στον χώρο μας, και να πάρουν ανάσα τα δημόσια ταμεία», ανέφερε, ενώ κατήγγειλε ότι, «μετά από ενδελεχή έρευνα της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά, βρέθηκε αριθμός πλαστών τίτλων που εκδόθηκαν από ιδιωτικό σχολείο του Πειραιά», ζητώντας την επέκταση των ελέγχων σε λειτουργούντα ιδιωτικά και σε όσα έχουν κλείσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή