Πορεία προσφύγων και μεταναστών προς την Ομόνοια

Πορεία προσφύγων και μεταναστών προς την Ομόνοια

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κεντρικά συνθήματα «Ανοίξτε τα σύνορα» και «Θέλουμε να ζήσουμε», περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από το λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποίησαν πορεία χθες το απόγευμα από την πλατεία Ομονοίας προς τη Βουλή και τα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Μάλιστα, έξω από τα γραφεία της Κομισιόν έκαψαν μία σημαία της Ε.Ε. Στην κινητοποίηση καλούσε ο «Συντονισμός σωματείων και συλλόγων για αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες», με κεντρικά ζητήματα τα κλειστά σύνορα και την «επαίσχυντη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας». Στην πορεία συμμετείχαν αρκετές γυναίκες με τα παιδιά τους (πολλά ήταν σε καροτσάκια), καθώς και συνδικαλιστές και φοιτητές. Υπήρχαν πανό Σύρων και Αφγανών προσφύγων, πρωτοβάθμιων σωματείων, σημαίες και πανό του Συντονισμού και της ΚΕΕΡΦΑ, καθώς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τις προηγούμενες μέρες κυκλοφορούσε στους χώρους συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, όπως το λιμάνι του Πειραιά και το Ελληνικό, προκήρυξη-κάλεσμα στα ελληνικά, αγγλικά και αραβικά, που έλεγε: «Ακυρώστε τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας. Ακυρώστε τον νόμο για τις απελάσεις. Κλείστε τα στρατόπεδα, ανοίξτε τα σύνορα. Οι πρόσφυγες είναι αδέλφια μας – ο πόλεμος είναι ο εχθρός μας». Η κινητοποίηση είχε οργανωθεί με βάση την πληροφόρηση πως χθες θα εισαγόταν στη Bουλή το νομοσχέδιο επικύρωσης της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας στις 6 μ.μ. Στις 5 μ.μ. πραγματοποιήθηκε προσυγκέντρωση στον σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά, όπου μετανάστες και πρόσφυγες μετακινήθηκαν προς την Ομόνοια με συρμούς του ΗΣΑΠ, συνοδεία συνδικαλιστών και ακτιβιστών. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί πορεία στις αποβάθρες του λιμανιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή