Ασυνόδευτα παιδιά σε κρατητήρια

Ασυνόδευτα παιδιά σε κρατητήρια

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απάνθρωπες συνθήκες, ακόμη και σε κρατητήρια, λόγω ανεπάρκειας των ξενώνων φιλοξενίας, κρατούνται ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά μεταναστών και προσφύγων, σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη.

Επικαλούμενη τα πρόσφατα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Αρχή τονίζει ότι οι ξενώνες φιλοξενίας είναι πλήρεις με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής 240 παιδιά που αιτούνται φιλοξενίας να βρίσκονται σε αναμονή και αρκετά να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αστυνομικά κρατητήρια.

Περαιτέρω, το 2015 συνολικά 2.248 ασυνόδευτοι ανήλικοι τοποθετήθηκαν σε δομές φιλοξενίας, ενώ τους τρεις πρώτους μήνες του 2016 καταγράφηκαν 1.150 ασυνόδευτα παιδιά. Ο Συνήγορος του Πολίτη απέστειλε επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας να διασφαλιστούν τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των ασυνόδευτων ανηλίκων –«που πάνω από όλα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως παιδιά»–, να ενισχυθούν οι δομές φιλοξενίας τους και να προβλεφθεί η άμεση μετεγκατάστασή τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή