Ξεκίνησε η προσπάθεια αποσυμφόρησης του Πειραιά

Ξεκίνησε η προσπάθεια αποσυμφόρησης του Πειραιά

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άρχισε η προσπάθεια αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης, τα πρώτα πούλμαν βρίσκονται στον Πειραιά ώστε να μεταφέρουν δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας της Κυλλήνης.

Αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στον Πειραιά βράδυ της Τετάρτης, με οκτώ τραυματίες, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι είναι «λογικό να υπάρχουν μικροεπεισόδια και συμπλοκές όταν η κατάσταση είναι τεταμένη και υπάρχει υπερσυγκέντρωση κόσμου σε έναν χώρο».

Στους 51.393 ανέρχονται σήμερα, Πέμπτη, οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Ο αριθμός των προσφύγων στα νησιά ανέρχεται σε 5.337, με τις νέες αφίξεις ως τις 8 το πρωί να υπολογίζονταν σε 377.  Στην Αττική φιλοξενούνται 14.960, εκ των οποίων οι 5.750 παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην κεντρική Ελλάδα βρίσκονται 2.645 πρόσφυγες και στη βόρεια Ελλάδα 28.451. Ο αριθμός στο camp στην Ειδομένη ανέρχεται σε 11.324 και στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου σε 1.279.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή