Απαλλαγή διοίκησης και διευθυντή για την υπόθεση βιασμού στο Παπάφειο

Απαλλαγή διοίκησης και διευθυντή για την υπόθεση βιασμού στο Παπάφειο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαλλάσσονται  με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης η διοίκηση του «Παπάφειου» Ορφανοτροφείου Θεσσαλονίκης και ο διευθυντής του ίδιου Ιδρύματος από τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης εγκληματία, αναφορικά με την υπόθεση βιασμού ανήλικου τροφίμου από άλλους τροφίμους, η οποία είδε τον περασμένο Οκτώβριο το φως της δημοσιότητας.

Μεταξύ αυτών που απαλλάσσονται είναι και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του «Παπάφειου».

Η διοίκηση και ο διευθυντής κατηγορούνταν ότι κράτησαν κρυφή αναφορά κοινωνικής λειτουργού για τον βιασμό μικρού αγοριού από ανήλικους, που έγινε τον Μάρτιο του 2012 μέσα στο «Παπάφειο», προκειμένου να μη θιγεί το όνομα του Ιδρύματος.

Από την αρχική δικαστική έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν προκύπτουν ποινικά επιλήψιμες πράξεις και προτάθηκε η αρχειοθέτηση της δικογραφίας, εισήγηση όμως που δεν εγκρίθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Ζητήθηκε δε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των διοικούντων.

Υιοθετώντας την πρόταση της αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης δέχεται τώρα –μεταξύ άλλων– ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα (η 5μελής διοίκηση κι ο διευθυντής) προέβησαν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, μόλις γνωστοποιήθηκε το πρώτο περιστατικό, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υπόθεσης.

Για τη σεξουαλική κακοποίηση του μικρού αγοριού, παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων συνολικά έξι ανήλικοι, που κατηγορούνται κατά περίπτωση για διάφορες πράξεις.

Η δίκη αναβλήθηκε πρόσφατα, λόγω της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή