Απρόσμενη συμμετοχή Πελεγρίνη στο Φεστιβαλ Αθηνών

Απρόσμενη συμμετοχή Πελεγρίνη στο Φεστιβαλ Αθηνών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης ετοιμάζεται για την πρώτη του συμμετοχή στο Φεστιβάλ Αθηνών. Ο νυν υφυπουργός Παιδείας, καθηγητής Φιλοσοφίας και πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έχει παρουσιάσει θεατρικά έργα του σε διαφορετικές σκηνές της χώρας, δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», πρόταση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να παρουσιάσει έργο του στην Πειραιώς 260.

Η πρόταση έγινε στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να κατευνασθούν οι αντιδράσεις κατά του κ. Μπαλτά και του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου Γιαν Φαμπρ. Και αυτό διότι – πλην του Εθνικού Θεάτρου, του ΚΘΒΕ, και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – στο Φεστιβάλ θα παρουσιασθούν κατά κύριο λόγο. μόνο έργα του Γ. Φαμπρ και θα απουσιάζουν οι ανεξάρτητες ελληνικές παραγωγές.

Η πρόταση Μπαλτά αντιμετωπίζεται θετικά από τον κ. Πελεγρίνη, ωστόσο ο υφυπουργός αναζητά ημερομηνίες για να παρουσιάσει έργο του στην Πειραιώς 260, ξεκλέβοντας χρόνο από τις αρμοδιότητες του στο υπουργείο Παιδείας (είναι αρμόδιος για την ραδιοτηλεόραση, την διαπολιτισμική εκπαίδευση στην Ελλάδα και την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό).

Την ίδια στιγμή, ακριβώς λόγω φόρτου στο υπουργείο, ο κ. Πελεγρίνης αποκλείει την συγγραφή νέου έργου για το Φεστιβάλ. Έτσι, μάλλον θα προτιμήσει το ανέβασμα του έργου του «Φθορά, φθορά, φθορά». Πρόκειται για το πρώτο έργο από το οποίο το ευρύ κοινό γνώρισε τον κ. Πελεγρίνη, και το οποίο έχει παρουσιαστεί σε καφέ του Κολωνακίου, στο Μέγαρο Μουσικής, σε ένα ιατρικό συνέδριο και στα τέλη Δεκεμβρίου σε μπαρ της οδού Παπαδιαμαντοπούλου.

Σε εκείνη την βραδιά μεταξύ των θεατών ήταν και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος ενθουσιάστηκε και, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πρότεινε στον κ. Μπαλτά να προσκαλέσει τον κ. Πελεγρίνη στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Ξεκαρδιστικές λεπτομέρειες εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή