Αγριες συμπλοκές σε hot spot της Χίου και των Ιωαννίνων

Αγριες συμπλοκές σε hot spot της Χίου και των Ιωαννίνων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκρυθμη είναι η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων, καθώς οι 210 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έφθασαν αργά το βράδυ της Πέμπτης, αρνούνται να μείνουν στις σκηνές.

Μάλιστα, τη νύχτα, επέστρεψαν μέσα στα λεωφορεία και έχουν προξενήσει ζημιές στα καθίσματα. Οι τέσσερις οδηγοί των λεωφορείων μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση, προκειμένου να υποβάλουν μήνυση για καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας.

Τραυματίες μετά τις συγκρούσεις στη Χίο

Τρία άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο κεφάλι και στα πόδια στο νοσοκομείο μετά από συγκρούσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο hot spot της Χίου στο Χαλκειός ανάμεσα σε πρόσφυγες κααι μετανάστες.

Σοβαρές ζημιές έγιναν στο ιατρείο του hot spot και στους χώρους καταγραφής, ενώ επενέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον δύο άτομα μαχαιρώθηκαν ενώ αρκετοί άλλοι υπέστησαν τραύματα στο κεφάλι και σε άκρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κάτοικοι του νησιού το πρωί της Παρασκευής θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του νησιού και θα καταλήξουν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή