ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων έκλεισαν οι πρόσφυγες

gre1644112_26220032

Κλειστή  η εθνική οδός Θεσσαλονίκης- Ευζώνων, στο ύψος του βενζινάδικου στο Πολύκαστρο από πρόσφυγες που την απέκλεισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των συνόρων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, επιτράπηκε κάποια στιγμή η διέλευση μόνο των ΙΧ και όχι των φορτηγών με κατεύθυνση από Ευζώνους προς Θεσσαλονίκη. Ωστόσο το ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Ευζώνους είναι κλειστό και για ΙΧ και για φορτηγά.

Τη γέφυρα του Αξιού στο ρεύμα προς Ειδομένη απέκλεισαν νωρίτερα κάτοικοι της Ειδομένης που διαμαρτύρονται για τη μη εκκένωση του καταυλισμού, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης επισήμανε ότι πρόκειται για μια συμβολική διαμαρτυρία που πραγματοποιείται από μέλη της τοπικής κοινωνίας, λέγοντας ότι «αγανάκτηση δεν εκδηλώνεται μόνο από τους πρόσφυγες, αλλά και από τους κατοίκους οι οποίοι δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τις εκτάσεις τους», και εξέφρασε φόβους για το ενδεχόμενο ρήξης μεταξύ κατοίκων και προσφύγων. Σημείωσε, εξάλλου, ότι μέχρι στιγμής η αστυνομία κάνει άριστα τη δουλειά της όμως σε ένα συντεταγμένο κράτος θα πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί, μεταξύ των οποίων και η αστυνομία.

Στο μεταξύ, ηρεμία επικρατεί στην Αλεξάνδεια Ημαθίας, και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο 722 όπου έφτασαν χθες διακόσιοι περίπου πρόσφυγες από τα Γιάννενα. Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όλοι οι πρόσφυγες διανυκτέρευσαν στο κέντρο φιλοξενίας που έχει δημιουργηθεί στο στρατόπεδο 722, ενώ επισήμανε ότι «δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αντιδράσεις από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας για τη λειτουργία του κέντρου».