Σε διαθεσιμότητα ειδικοί φρουροί που φέρονται να διακινούσαν όπλα

Σε διαθεσιμότητα ειδικοί φρουροί που φέρονται να διακινούσαν όπλα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι τέσσερις ειδικοί φρουροί που συνελήφθησαν από αστυνομικούς στο λιμάνι του Πειραιά, στην Αττική και στην Κρήτη για μεταφορά και διακίνηση παράνομων όπλων από την Κρήτη στην Αθήνα, ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος τους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από πληροφορίες ότι τρεις ειδικοί φρουροί από την Κρήτη έστελναν σε δέματα τα πιστόλια σε συνάδελφό τους στην Αθήνα, ο οποίος εφοδίαζε κακοποιούς. Κλιμάκιο της διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μετέβη στα Χανιά, όπου εντόπισε τον έναν από τους συλληφθέντες και τον ακολούθησε στο πλοίο της γραμμής για Πειραιά. Ο αστυνομικός συνελήφθη, έχοντας στην κατοχή του ένα πιστόλι, όταν το πλοίο έφθασε στον Πειραιά.

Αμέσως μετά συνελήφθη ο δεύτερος, έξω από την πύλη του λιμανιού, μαζί με τον αδελφό του. Στο αυτοκίνητο του τελευταίου βρέθηκε ένα πιστόλι σε σάκο. Στη συνέχεια συνελήφθησαν οι άλλοι δύο, ενώ σε κατ’ οίκον έρευνες έχει βρεθεί και άλλος οπλισμός.

Χθες οι τέσσερις ειδικοί φρουροί, μαζί με τον αδελφό του ενός, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, σύσταση συμμορίας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, πρόκειται για δύο 28χρονους που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στην Αττική, έναν 27χρονο που υπηρετεί στα Χανιά και έναν 30χρονο που υπηρετεί σε επίλεκτη μονάδα του Ρεθύμνου, καθώς και τον 31χρονο αδελφό του τελευταίου. Από την έρευνα που έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του 27χρονου στα Χανιά δύο πιστόλια των 22mm, δύο πιστόλια των 9mm, μονόκαννο πολεμικό τυφέκιο, δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα κ.ά. Στην κατοχή του 30χρονου ειδικού φρουρού βρέθηκαν γεμιστήρας και φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου Καλάσνικοφ. Τα όπλα δεν είναι καταχωρισμένα ως νόμιμα στην ηλεκτρονική βάση της ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή