Ευαισθητοποίηση για τον διαδικτυακό εκφοβισμό

Ευαισθητοποίηση για τον διαδικτυακό εκφοβισμό

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιήματα για το Διαδίκτυο και τον διαδικτυακό εκφοβισμό έγραψαν 278 μαθητές όλων των ηλικιών, από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο.

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2016 και σύνθημα «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» το Saferinternet.gr διοργάνωσε τη δράση από την οποία γεννήθηκε μία ιδιαίτερη ποιητική συλλογή από μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και του διαδικτυακού εκφοβισμού. Οι μαθητές προσκλήθηκαν να δημιουργήσουν πρωτότυπα οκτάστιχα ποιήματα, παίρνοντας ενεργό θέση κατά του εκφοβισμού και κάθε είδους απαράδεκτης (διαδικτυακής) συμπεριφοράς.

«Ο καλύτερος τρόπος ευαισθητοποίησης των παιδιών είναι μέσα από τη διασκεδαστική συμμετοχή τους, συνειδητοποιώντας ταυτόχρονα πως δεν πρέπει να μένουμε παρατηρητές σε φαινόμενα εκφοβισμού, αλλά να μιλούμε, να αντιδρούμε και να αναζητούμε βοήθεια από έναν έμπιστο ενήλικα καθώς και τους αρμόδιους φορείς» επισημαίνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Saferinternet.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή