Εξάρθρωση σπείρας που έκανε διαρρήξεις σε σχολεία της Αττικής

Εξάρθρωση σπείρας που έκανε διαρρήξεις σε σχολεία της Αττικής

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας έκαναν διαρρήξεις σε σχολικά κτίρια της Αττικής, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στην Ηλιούπολη, δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 20 και 30 ετών, καθώς και ένας 24χρονος Έλληνας, μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακεκριμένης κλοπής, της διακεκριμένης φθοράς, της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τον περασμένο Νοέμβριο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σχολεία. Σάββατα και Κυριακές, εισέρχονταν κατά τις πρωινές ώρες σε σχολικά κτίρια, και παραβιάζοντας με τη χρήση μεταλλικής ράβδου παράθυρα και πόρτες, αφαιρούσαν αντικείμενα αξίας και χρηματικά ποσά από τα κυλικεία και τα γραφεία.

Στην κατοχή τους, καθώς και από την έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πέντε φορητοί υπολογιστές, τρεις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, μια βιντεοκάμερα, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και ένας ασύρματος συγχρονισμένος στη συχνότητα του Κέντρου της Άμεσης Δράσης.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν είκοσι περιπτώσεις διαρρήξεων σε σχολεία, στις περιοχές της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης, της Δάφνης, του Βύρωνα, του Αλίμου και του Ζωγράφου. Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή