ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόσφυγες αποπειράθηκαν να κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα

prosfyges-ef_1
07s1prosf1

Με τη συνοδεία ανδρών των ΜΑΤ και χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο, περίπου 40 πρόσφυγες και μετανάστες, που έφτασαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στο Σύνταγμα, μπήκαν στο μετρό και επιστρέφουν αυτή την ώρα στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες πήγαν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ κάποιοι εξ αυτών, που είχαν μαζί τους σκηνές, ήθελαν, όπως είπαν σε αστυνομικούς, να εγκατασταθούν εκεί.

Η αστυνομία τους είπε ότι δεν γίνεται να στήσουν σκηνές στο Σύνταγμα και στη συνέχεια άνδρες των ΜΑΤ τους οδήγησαν στο σταθμό του μετρό.

Ενταση στη Χίο

Νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε έξω από το κτίριο όπου πραγματοποιοήθηκε το δημοτικό συμβούλιο της Χίου με θέμα το προσφυγικό και οι καταγγελίες του δημάρχου ως αναφορά για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων από την κυβέρνηση.

Ο δήμαρχος της πόλης Μανώλης Βουρνούς ζητά να επιστραφεί στον δήμο η έκταση που παραχωρήθηκε για τη δημιουργία του hotspot.

Εκτός του κτιρίου έχουν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι που ζητούν να σταματήσει η διαδικασία επιστροφών προς την Τουρκία, ενώ άλλη ομάδα κατοίκων έχει σαν αίτημα την απομάκρυνση προσφύγων.

Ενταση υπήρξε και εντός του δημοτικού συμβουλίου το οποίο μάλιστα κινδύνευσε με διακοπή αλλά έως αυτή την ώρα συνεχίζεται.