Αναγνωστοπούλου υπέρ της βάσης του 10

Αναγνωστοπούλου υπέρ της βάσης του 10

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ύπαρξη βαθμολογικής βάσης για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θεωρεί ορθό μέτρο η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, όπως δήλωσε χθες η ίδια. Ωστόσο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης έσπευσε άμεσα να σβήσει τον κίνδυνο πολιτικής φωτιάς –η θεσμοθέτηση βάσης θα οδηγούσε σε αποκλεισμό από τα ΑΕΙ/ΤΕΙ το 35% των υποψηφίων, και άρα θα προκαλούσε οξύτατες αντιδράσεις ακόμη και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ–, μεταθέτοντας το ζήτημα στον εθνικό διάλογο.

Ειδικότερα, η κ. Αναγνωστόπουλου σε δηλώσεις της χθες (ρ/σ «Βήμα Fm») τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς της βάσης του 10 για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα έπρεπε να μπει η βάση του 10. Καλό είναι οι μαθητές που έρχονται στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ να έχουν τουλάχιστον κάποιες βάσεις. Δεν είχα αντιδράσει και είχα συμφωνήσει όταν θεσμοθετήθηκε η βάση επί Μαριέττας Γιαννάκου», δήλωσε χαρακτηριστικά. Διευκρινιστικά, η κ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι σήμερα εισάγονται υποψήφιοι με βαθμό πρόσβασης 3, 4 και 5. Βεβαίως, παρέπεμψε το θέμα στον εθνικό διάλογο, όπως και ο κ. Φίλης, ο οποίος λίγο αργότερα δήλωσε: «Η κ. Αναγνωστοπούλου δεν άνοιξε κάποιο θέμα. Είναι ένα θέμα στον δημόσιο διάλογο». Μάλιστα, για να προλάβει το ξέσπασμα μιας πολιτικής φωτιάς, ξεκαθάρισε: «Το σίγουρο είναι ότι οι εξετάσεις θα γίνουν με τον τρόπο που γνωρίζουμε όλοι. Αν προκύψει θέμα συνολικής αλλαγής του τρόπου πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα είναι αντικείμενο διαλόγου, χωρίς βιασύνη. Αφορά το μέλλον, και θα έλεγα όχι το σύντομο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή