Γεύμα του Πάπα στο hotspot Μόριας

Γεύμα του Πάπα στο hotspot Μόριας

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους πρόσφυγες στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο θα γευματίσουν το μεσημέρι του Σαββάτου ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι προετοιμασίες για την επίσκεψη των θρησκευτικών ηγετών το Σάββατο στη Λέσβο είναι πυρετώδεις, με στόχο να είναι ισχυρό το μήνυμα αλληλεγγύης που επιχειρείται να σταλεί σε όλον τον κόσμο για το προσφυγικό ζήτημα.

Ειδικότερα, στη Λέσβο βρίσκονται ήδη υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας, απεσταλμένοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και απεσταλμένοι του Βατικανού για τις πτυχές της επίσκεψης (π.χ. το πρωτόκολλο της Αγίας Εδρας). Οι συσκέψεις τους πραγματοποιούνται σε ειδική αίθουσα του αεροδρομίου της Μυτιλήνης. Με βάση το πρόγραμμα, ο Πάπας Φραγκίσκος θα φθάσει στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης περί τις 10 το πρωί του Σαββάτου και εκεί θα τον υποδεχθούν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, οι οποίοι θα βρίσκονται από την Παρασκευή στο νησί.

Ο Πάπας θα συνοδεύεται από 25 αξιωματούχους και 53 δημοσιογράφους του διεθνούς Τύπου, ειδικούς σε θέματα της Αγίας Εδρας. Κατόπιν, θα επισκεφθούν τον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, όπου θα χαιρετήσουν προσωπικά έναν έναν τους πρόσφυγες και στη συνέχεια θα γευματίσουν μαζί τους. Επιστρέφοντας στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ο Πάπας αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία με θέμα το προσφυγικό, ενώ οι θρησκευτικοί ηγέτες θα αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα του Αιγαίου, πετώντας δάφνινο στεφάνι στη θάλασσα. Περί τις 3 μ.μ. ο Πάπας θα αναχωρήσει για τη Ρώμη.

Η επίσκεψη γίνεται με στόχο την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για το προσφυγικό ζήτημα, αλλά και για την παύση των πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής που πλήττουν σφόδρα τις χριστιανικές κοινότητες και οι οποίες έχουν προκαλέσει τον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Για τα θέματα αυτά, με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, θα εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν των τριών Προκαθημένων.

Ωστόσο, ομάδα φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ με επιστολή της δηλώνει την αντίθεσή της στην άφιξη του «αιρετικού», όπως λέει, Πάπα στη χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή