Απάντηση του Ν. Θεοχαράκη για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Μέγαρο Μουσικής

Απάντηση του Ν. Θεοχαράκη για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Μέγαρο Μουσικής

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση εξέδωσε o Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Ν. Θεοχαράκης, σε απάντηση της κριτικης που δέχτηκε από το Συλλόγο Εργαζομένων του ΟΜΜΑ, μετά τις δηλώσεις του στην ΕΡΤ ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για απολύσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ν. Θεοχαράκη: 

Μετά την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΜΜΑ περί μισθών και "απολύσεων" θεωρώ απαραίτητο να διευκρινίσω τα εξής:

• Σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας το Μέγαρο θα τηρήσει στο ακέραιο τις διαβεβαιώσεις που έδωσε και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

• Σχετικά με τους μισθούς του προσωπικού, η κυβέρνηση η οποία πρότεινε και τα κόμματα  τα οποία υπερψήφισαν το νόμο για την διάσωση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών,  εξέφρασαν νομοθετικά τη βούλησή τους να εντάξουν το προσωπικό του Μεγάρου στο ενιαίο μισθολόγιο με τρόπο που να διατηρεί μέρος της προσωπικής διαφοράς του μισθού που ελάμβαναν πριν την ένταξη και του μισθού που προβλέπεται από το ενιαίο μισθολόγιο του Ελληνικού Δημοσίου. Ο νόμος (4366/2016, Άρθρο 6) προβλέπει ότι αν η προσωπική διαφορά είναι μέχρι 200 ευρώ δεν μειώνεται, διαφορά από 200-300 ευρώ μειώνεται κατά ποσοστό 25%, από 300-400 ευρώ μειώνεται κατά 40%, διαφορά μεγαλύτερη από 400 ευρώ μειώνεται κατά 60%, ενώ το σύνολο των τακτικών αποδοχών δεν δύναται να υπερβαίνει τις αποδοχές Γενικού Διευθυντή Υπουργείου. Οι μισθοί του προσωπικού του ΟΜΜΑ θα καθοριστούν με τρόπο απόλυτα διαφανή και προκαθορισμένο σύμφωνα με τις οδηγίες εφαρμογής που έχει δώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η διοίκηση του ΟΜΜΑ έχει συστήσει σχετική επιτροπή αλλά δεν θα παρέμβει στο έργο της εφόσον οι νέοι μισθοί του προσωπικού έχουν καθορισθεί νομοθετικά.

Δε θέλω με κανένα τρόπο να έρθω σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους του ΟΜΜΑ και της συλλογικής τους έκφρασης. Ο διάλογος είναι πάντα λυσιτελέστερος στην επίλυση των προβλημάτων από την ανταλλαγή ανακοινώσεων. Έχουμε μια μεγάλη μάχη να δώσουμε προκειμένου να καταστεί το Μέγαρο ένας οικονομικά βιώσιμος κορυφαίος θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας και δεν περισσεύει το σπαθί καμίας και κανενός από εμάς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή