Αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε Παναμά

Αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε Παναμά

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξονυχιστικούς ελέγχους για τους ελληνικής υπηκοότητας διαχειριστές σε off shore εταιρείες και ιδρύματα που φιγουράρουν στα περιβόητα Panama Papers έχουν ξεκινήσει οι οικονομικοί εισαγγελείς, ενώ εντός των προσεχών ημερών αποστέλλουν στις δικαστικές αρχές του Παναμά αιτήματα δικαστικής συνδρομής για να λάβουν τα πλήρη στοιχεία για τους λογαριασμούς και τους ιδιοκτήτες των εταιρειών. Οι οικονομικοί εισαγγελείς που έχουν επιφορτιστεί από καιρό τον έλεγχο για φοροδιαφυγή σε λίστες (Λαγκάρντ, Μπόργιανς κ.ά.) έχουν ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, έρευνες για τα πρόσωπα ελληνικής καταγωγής που φιγουράρουν στη λίστα των Panama Papers ως διαχειριστές εξωχώριων εταιρειών ή ιδρυμάτων. Παράλληλα και προκειμένου να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί κύριοι των εταιρειών αυτών, με εντολή του επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, Παναγιώτη Αθανασίου, ετοιμάζονται αιτήματα δικαστικής συνδρομής που θα αποσταλούν στον Παναμά.

Το σκάνδαλο με τα Panama Papers που έχει συγκλονίσει τον κόσμο, προκαλώντας πολιτικές αναταράξεις σε πολλές χώρες (Ισλανδία, Μάλτα) προκλήθηκε όταν δημοσιοποιήθηκαν λίστες ατόμων που διακινούσαν και «μαύρο» χρήμα μέσω εταιρειών με έδρα τον Παναμά. Ανάμεσα στα ονόματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της International Consortium of Investigative Journalists (Ενωση Ερευνητών Δημοσιογράφων) περιλαμβάνονται του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου καθώς και των Σπ. Μεταξά, Κων. Λαναρά, Π. Πετρίδη, Α. Πατούνη κ.ά. Για όλους τους αναφερόμενους στα Panama Papers κλιμάκιο των οικονομικών εισαγγελέων (Ελένη Τουλουπάκη και άλλοι) ήδη διενεργούν συστηματικούς ελέγχους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή