Επίσκεψη Ν. Φίλη σε Ειδικά Σχολεία του Πειραιά

Επίσκεψη Ν. Φίλη σε Ειδικά Σχολεία του Πειραιά

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Ειδικά Σχολεία του Πειραιά επισκέφτηκε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Ο υπουργός, σε συνομιλία του με τους εκπαιδευτικούς, τόνισε ότι το υπουργείο έχει καταθέσει σχέδιο για μόνιμους διορισμούς κατά προτεραιότητα στην Ειδική Αγωγή και ότι το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησής του εξαρτάται από την πορεία της χώρας.

«Είστε ο πρώτος Υπουργός που είδαμε εκ του σύνεγγυς ως σύλλογος αλλά και ως σχολείο και ελπίζουμε να είστε και ο πρώτος που θα τηρήσετε την υπόσχεσή σας για μόνιμους διορισμούς στην ειδική εκπαίδευση», είπε η πρόεδρος του ΣΑΤΕΑ (Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής), που εργάζεται στο συγκεκριμένο σχολείο. Ο υπουργός ανταπάντησε ότι «αυτό δεν αποτελεί υπόσχεση αλλά δέσμευση».

Αμέσως μετά ο κ. Φίλης βρέθηκε τους χώρους του δεύτερου Φεστιβάλ Πολιτισμού Ειδικής Αγωγής, που οργανώνει το Ειδικό σχολείο Πειραιά, με τίτλο «Με μια Χάρτινη Πεταλούδα … Πετάω», στο οποίο συμμετέχουν μαθητές από τα σχολεία Ειδικής Αγωγής από όλη την Αττική.

Πριν ξεκινήσουν τα παιδιά να παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους, ο υπουργός ξεναγήθηκε στα εργαστήρια του ΕΕΕΕΚ από το διευθυντή και το προσωπικό του σχολείου.

«Τα ΕΕΕΕΚ είναι μία κυψέλη προσφοράς και δημιουργίας με τις τακτικές λειτουργίες τους αλλά και με τις δυνατότητες πολιτιστικής έκφρασης που προσφέρουν στους μαθητές τους. Και όλα αυτά στηρίζονται πολλές φορές στην εθελοντική δουλειά», τόνισε κατά τον χαιρετισμό του στο φεστιβάλ ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η «Ειδική Αγωγή είναι καθρέπτης του πολιτισμού μας στη χώρα μας και σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στον πατριωτισμό των εκπαιδευτικών».

Υπογράμμισε ότι «γνωρίζουμε τις ελλείψεις που υπάρχουν και φέτος κάνουμε μία προσπάθεια, και αυτή τη μάχη τη δίνουμε με την αξιολόγηση και τους θεσμούς, έτσι ώστε να υπάρξει η δυνατότητα και διορισμών. Εχουμε δεσμευτεί ότι οι πρώτοι διορισμοί που θα γίνουν στην εκπαίδευση αφορούν τον χώρο της Ειδικής Αγωγής».

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιείχε χορευτικές μουσικές και εικαστικές δράσεις από Ειδικά Σχολεία της περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή