Παραιτήθηκε ο Δούρος από το υπ. Πολιτισμού

Παραιτήθηκε ο Δούρος από το υπ. Πολιτισμού

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για όσους γνώριζαν τη διάσταση απόψεων του υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, με τον διευθυντή του γραφείου του κ. Παναγιώτη Δούρο, την ύπαρξη ουσιαστικά δύο κέντρων εξουσίας στην οδό Μπουμπουλίνας, η χθεσινή παραίτηση του Π. Δούρου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Κάθε άλλο. Η «Κ» την είχε προαναγγείλει (13/4/2016, σελ. 13, ρεπορτάζ: Γιώτα Συκκά), αναφέροντας όχι μόνο τα προβλήματα στη μεταξύ τους επικοινωνία αλλά και τους άστοχους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου, με αποκορύφωμα την υπόθεση Γιαν Φαμπρ. Το συγκεκριμένο φιάσκο ενδεχομένως να ήταν και το κερασάκι στην τούρτα, μιας εδώ και μήνες προβληματικής σχέσης.

Επισήμως, πάντως, έγινε γνωστό πως ο κ. Παναγιώτης Δούρος υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους. Υπενθυμίζεται ότι επιλέχθηκε γι’ αυτή τη θέση τον Μάρτιο του 2014 από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη και εν συνεχεία παρέμεινε ως διευθυντής του γραφείου της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού, Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα και του νυν υπουργού Πολιτισμού. Παρόλες τις ευθύνες του θα ήταν άδικο να «φορτωθεί» ο κ. Δούρος όλα τα αδιέξοδα, τις καθυστερήσεις, τις παλινωδίες και τα λάθη. Από τους χειρισμούς στο Ελληνικό Φεστιβάλ με τον Γιώργο Λούκο αρχικά και τον Γιαν Φαμπρ στη συνέχεια, μέχρι την αδυναμία εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τη στασιμότητα στα ζητήματα ακίνητης περιουσίας του ΥΠΠΟ, τα προβλήματα στα μουσεία. O κ. Δούρος είχε πολιτικούς προϊσταμένους.

Ειδικά για την κακή πολιτιστική διαχείριση των τελευταίων μηνών, την έλλειψη οράματος ή έστω στοιχειώδους σχεδίου, η ευθύνη βαρύνει τον υπουργό κ. Μπαλτά. Δεν φαίνεται διατεθειμένος να την αναλάβει και οι κλυδωνισμοί στο υπουργείο συνεχίζονται. Μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο δεν είχε γίνει γνωστό ποιος θα καλύψει τη θέση του διευθυντή, αν και ακούγεται εντόνως το όνομα του στενού φίλου του υπουργού, κ. Φιλάρετου Αλικαρίδη. Πάντως, ο κ. Δούρος θα επιστρέψει στο Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. όπου εργαζόταν από το 2005.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή