Ενταση σε συνάντηση Φίλη με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

Ενταση σε συνάντηση Φίλη με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα συναντήθηκε χθες ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και αναπληρωτές που ζητούσαν τη διενέργεια των διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών για το 2016-17 και την υιοθέτηση της πρότασης των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για το σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών. Το σύστημα του υπουργείου δίνει προτεραιότητα στους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ (2006, 2008), τον βαθμό του πτυχίου και η προϋπηρεσία θα αποτελεί το τελευταίο κριτήριο.

Η ένταση είχε πυροδοτηθεί περίπου στις 12 το μεσημέρι, όταν στο πλαίσιο κινητοποίησης των εκπαιδευτικών μπροστά στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, οι συγκεντρωθέντες βρήκαν κλειστή την κεντρική πύλη και πίσω από αυτή παρατεταγμένους άνδρες των ΜΑΤ. Τελικά, περίπου 50 κατάφεραν να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Τελικά, ο κ. Φίλης συναντήθηκε με ομάδα εκπαιδευτικών και ανέφερε ότι το σύστημα προσλήψεων που υιοθετείται είναι κατ’ επιταγή απόφασης του ΣτΕ και υποσχέθηκε να γίνει το 2016-17 ο ίδιος αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών (περίπου 22.000) όπως φέτος. Ωστόσο, ύστερα από ένα δίωρο, ο κ. Φίλης αποχώρησε, καθώς ήταν δεδομένο ότι η συνάντηση θα οδηγείτο σε αδιέξοδο λόγω του αιτήματος των εκπαιδευτικών να υιοθετηθούν οι θέσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή