Ενοχή των έξι αρχηγικών μελών για το «Noor 1»

Ενοχή των έξι αρχηγικών μελών για το «Noor 1»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενοχή των περισσοτέρων κατηγορουμένων στην υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» τον Ιούνιο του 2014 πρότεινε χθες η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Τρουπή. Περιέγραψε ως αρχηγικά μέλη της «διεθνούς εμβέλειας» –όπως τη χαρακτήρισε– εγκληματικής οργάνωσης τους έξι Ελληνες βασικούς κατηγορουμένους (που εμπλέκονται στην ιδιοκτησία και τη μίσθωση του πλοίου «Noor 1») και έναν Τούρκο, ο οποίος την 20ή Ιουλίου 2015 κατέληξε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου είχε μεταφερθεί με συμπτώματα δύσπνοιας.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι «έξι» είναι ένοχοι τόσο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης όσο και για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Αντίστοιχα, πρότεινε τη συνενοχή των 11 αλλοδαπών μελών του πληρώματος, όπως και ενός υπαλλήλου βασικού κατηγορουμένου και ενός ιδιοκτήτη φορτηγού, καθώς και των Τούρκων υπηκόων που τον Ιούνιο του 2014 ήρθαν στην Αθήνα προκειμένου να οργανώσουν και να συντονίσουν τη περαιτέρω μεταφορά της ηρωίνης στην Κεντρική Ευρώπη.

«Υποβοήθησαν στο να έρθει η ηρωίνη στην Ελλάδα κι αν δεν υπήρχε η συμβολή τους, δεν θα ήταν δυνατή η μεταφορά του φορτίου», ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας. Αντίθετα, η κ. Τρουπή πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι η σύζυγος ενός από τους βασικούς κατηγορούμενους, η πρώην σύζυγος έτερου βασικού κατηγορουμένου και ο σύντροφός της, καθώς και ενός Τούρκου. Στο μεταξύ, σε έμφραγμα αποδίδεται ο θάνατος του 32χρονου Ινδού μηχανικού του «Noor 1», το βράδυ της Παρασκευής. Μεταφέρθηκε εκτάκτως στη μονάδα εμφραγμάτων του Τζάνειου νοσοκομείου, όπου κατέληξε. Το Σάββατο διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή από τον ιατροδικαστή Ηλία Βουγιούκα, ο οποίος διεπίστωσε ότι ο θάνατος του 32χρονου οφείλεται σε «στεφανιαία νόσο και ισχαιμία του μυοκαρδίου». Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι τοξικολογικές εξετάσεις από το Ινστιτούτο Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την έρευνα για το συμβάν διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή