Εψαχναν όπλα σε κελιά βαρυποινιτών

Εψαχναν όπλα σε κελιά βαρυποινιτών

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρείας κλίμακας αστυνομικές έρευνες πραγματοποίησε την Κυριακή η ΕΛ.ΑΣ. σε τρεις πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού. Η επιχείρηση, στην οποία πήραν μέρος αστυνομικοί από ειδικές υπηρεσίες ασφαλείας και την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ), ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 μ.μ. και ολοκληρώθηκε στις 7.30 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελέγχθηκαν τα κελιά των κρατουμένων στις πτέρυγες Α΄, Δ΄ και Στ΄, όπου εκτίουν ποινές κάθειρξης γνωστοί βαρυποινίτες και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Εντοπίστηκαν σε κελιά και κοινόχρηστους χώρους αυτοσχέδια μαχαίρια, πάνω από 20 κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητες ναρκωτικών, δίχως πάντως η Αστυνομία ή το υπουργείο Δικαιοσύνης να ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό τους.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης χαρακτήρισε τον έλεγχο «τακτικό». Ωστόσο, στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αρμόδια αστυνομική πηγή απέδωσαν την αιφνιδιαστική έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. σε πληροφορίες για την ύπαρξη όπλων εντός της φυλακής που ενδεχομένως να χρησιμοποιούνταν σε σχέδιο απόδρασης κρατουμένων από τον Κορυδαλλό. Πηγή από το μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη είπε στην «Κ» ότι οι πληροφορίες περιήλθαν σε γνώση στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης και, ύστερα από κοινή σύσκεψη με αξιωματούχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να γίνει έφοδος στα κελιά το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, μετά την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό την 21η Φεβρουαρίου, οι έρευνες των αρμόδιων αρχών εντάθηκαν και προέκυψαν πληροφορίες ή ενδείξεις για νέα απόπειρα απόδρασης ή εξέγερσης την περίοδο πριν ή κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα. Από τις 22.00 το βράδυ της Κυριακής έως και τις 7.30 το πρωί της Δευτέρας, περίπου 100 αστυνομικοί, υπό την εποπτεία δύο εισαγγελέων, προέβησαν σε έρευνες όλων των κελιών και κοινόχρηστων χώρων στις τρεις πτέρυγες της φυλακής. Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Δικαιοσύνης, ελέγχθηκαν τα κελιά Ελλήνων βαρυποινιτών που φέρονται να ηγούνται του οργανωμένου εγκλήματος, μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», ενός κατηγορουμένου για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», αντιεξουσιαστών που κατηγορούνται για ένοπλες ληστείες καθώς και εγκλείστων για οικονομικά εγκλήματα που κρατούνται στη Στ΄ πτέρυγα των φυλακών.

Στη διάρκεια της επιχείρησης έγινε η μεταγωγή 12 κρατουμένων, ποινικών και αντιεξουσιαστών, αρχικά στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής και στη συνέχεια σε διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. Ανάμεσά τους ο Παναγιώτης Ασπιώτης, που κατηγορείται για την κατοχή του οπλοστασίου στα Εξάρχεια, ο Αντώνης Σταμπούλος κατηγορούμενος για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» και ο Παναγιώτης Μιχαλάκογλου, κατηγορούμενος για κατοχή οπλισμού. Κρατούμενοι καταγγέλλουν τους αστυνομικούς για βίαιη και εξευτελιστική συμπεριφορά ακόμη και ξυλοδαρμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή