Αναβολές και αποφάσεις από Επιτροπή «Πόθεν Εσχες»

Αναβολές και αποφάσεις από Επιτροπή «Πόθεν Εσχες»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις υποθέσεις, εξ εκείνων που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων το τελευταίο διάστημα, συζητήθηκαν χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπή Δηλώσεων «Πόθεν Εσχες» της Βουλής.

Αρχικώς, η σχετική με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του πρωθυπουργού υπόθεση, καθώς από ορισμένες πλευρές εγέρθηκαν ως γνωστόν ερωτήματα ως προς το εάν συμπεριέλαβε ορθώς σε αυτές τη συμμετοχή του παλαιότερα και, κυρίως, τη διακοπή της από κατασκευαστική εταιρεία. Οταν το ζήτημα είχε εγερθεί στην προπερασμένη συνεδρίαση της Επιτροπής, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «Τα Νέα», η απάντηση του προέδρου της Γ. Βαρεμένου εξελήφθη ως προαναγγελία ενασχόλησης των μελών της με τη συγκεκριμένη υπόθεση στην αμέσως επόμενη, δηλαδή στη χθεσινή. Ωστόσο, όπως ο κ. Βαρεμένος φέρεται να διευκρίνισε χθες, μετά νέα επισήμανση του βουλευτή της Ν.Δ. Νικ. Κακλαμάνη, εννοούσε πως με το ζήτημα των δηλώσεων του πρωθυπουργού θα ασχοληθεί η Επιτροπή σε κάποια από τις προσεχείς συνεδριάσεις της. «Παρανοήθηκαν τα λεγόμενά μου», είπε σύμφωνα με πληροφορίες.

Η δεύτερη υπόθεση αφορούσε τον εκδότη κ. Στ. Ψυχάρη. Σύμφωνα με την ανεπίσημη πληροφόρηση, η Επιτροπή αποφάσισε να διαβιβάσει στον αρμόδιο εισαγγελέα τις δηλώσεις εκείνες που κρίθηκαν ελλιπείς ή ανακριβείς. Υπενθυμίζεται ότι είχε δοθεί παράταση στον κ. Ψυχάρη να παρουσιάσει στην Επιτροπή κάποια δικαιολογητικά. Ωστόσο, βάσει της ίδιας πληροφόρησης, τα ζητηθέντα έγγραφα δεν προσκομίστηκαν. Για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες», πάντως, που φέρονται να μην έχουν υποβληθεί και αφορούν την περίοδο 1997-2007, δικαστικοί που μετέχουν των εργασιών της Επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκαν να μην υπάρξει δικαστική συνέχεια, δεδομένου ότι εκείνη την περίοδο η μη υποβολή δήλωσης θεωρείτο πλημμέλημα και ως τέτοιο έχει παραγραφεί σήμερα.

Τέλος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση φαίνεται πως έληξε και η εκκρεμότητα που αφορούσε τον πρώην υπουργό Γκ. Χαρδούβελη: Σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές, τα ετήσια έσοδα του κ. Χαρδούβελη, το έτος 2012, δικαιολογούν το ύψος των ποσών που κατέθεσε τότε σε τράπεζες του εξωτερικού. Παράλληλα, επισημάνθηκε πως στις τότε δηλώσεις του δεν κατεγράφη κάτι το μεμπτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή