Κόντρα σωφρονιστικών με υπ. Δικαιοσύνης

Κόντρα σωφρονιστικών με υπ. Δικαιοσύνης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατέρωθεν κατηγορίες διά ανακοινώσεων ανταλλάσσουν υπουργείο Δικαιοσύνης και σωφρονιστικοί υπάλληλοι, με επίκεντρο την κατάσταση στις φυλακές της χώρας αλλά και τη σωφρονιστική πολιτική που ασκείται.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) αποδίδει στην ηγεσία του υπουργείου «επικίνδυνες τακτικές και επικοινωνιακά τεχνάσματα που κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί», ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι ο πραγματικός λόγος που διαμαρτύρονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι ότι «το σωφρονιστικό σύστημα διοικείται πλέον αποκλειστικά από τους θεσμικά υπεύθυνους και όχι από παράκεντρα που πασχίζουν να διατηρήσουν το κεκτημένο τους».

Στην ανακοίνωσή της η ΟΣΥΕ υποστηρίζει ότι το υπουργείο συνεχίζει την «τακτική της κορδέλας και των εγκαινίων, αντί να ενδιαφέρεται για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και των κρατουμένων». Εν συνεχεία αναφέρεται στα πρόσφατα εγκαίνια του παιδικού επισκεπτηρίου που έγιναν στις φυλακές Γρεβενών, καθώς και στο άνοιγμα των δύο κλειστών πτερύγων στις φυλακές Χανίων, αφήνοντας μάλιστα αιχμές και σε βάρος του γενικού γραμματέα Ευτύχη Φυτράκη.

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου, ο οποίος, αφού εκφράζει την έκπληξή του για τη δυσφορία των σωφρονιστικών υπαλλήλων έναντι «της βελτίωσης των συνθηκών κράτησης και της αποσυμφόρησης των φυλακών», καταγγέλλει στοχοποίηση του κ. Φυτράκη και ξεκαθαρίζει ότι «το υπουργείο θα συνεχίσει την πολιτική αναβάθμισης του σωφρονιστικού συστήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή